• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

ABMDI REGISTRY 2 VERSIONS 2026 VERSION A AND B COMPLETE 400 QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS

EXAMS AND CERTIFICATIONS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

  • P a g e

ABMDI REGISTRY 2 VERSIONS

(VERSION A AND B) COMPLETE

QUESTIONS AND CORRECT DETAILED

ANSWERS

Question 1: Death due to contact with an electrical device is primarily related to:

Choices:

  • The number of volts received by the victim
  • The number of amps received by the victim
  • The number of watts received by the victim
  • The number of joules received by the victim
  • Prolonged contact over one minute

Correct Answer: b. The number of amps received by the victim

Question 2: A death investigator may experience symptoms of emotional trauma. What is the

best means available to assist these individuals?:

Choices:

  • The National Association of Clergy
  • Contact the employee union representative
  • The Association of Chaplains and Counselors
  • Appropriate local employee assistance programs (human resource departments, crisis
  • response team, etc.)

  • Counseling from peers in their office
  • Correct Answer: d. Appropriate local employee assistance programs (human resource departments, crisis response team, etc.)

Question 3: The decedent was the victim of a severe beating six days prior to death. At the autopsy, it is revealed that the decedent died as a result of a pulmonary embolus that

  • P a g e

originated in the femoral vein. No trauma to the lower body was incurred. The victim had remained in bed at home due to soreness and swelling in his face. The death was best

certified as:

Choices:

  • Accidental
  • Natural
  • Homicide
  • Manslaughter
  • Undetermined

Correct Answer: c. Homicide

Question 4: A distant-range gunshot wound is identifiable by:

Choices:

  • Bullet wiping surrounding the wound
  • No bullet wiping surrounding the wound
  • Soot surrounding the wound
  • Powder residue outside the entrance wound
  • An absence of gunshot residue surrounding the wound and/or clothing
  • Correct Answer: e. An absence of gunshot residue surrounding the wound and/or clothing

Question 5: An expert witness is permitted to testify about:

Choices:

  • Observations and his/her f opinions based on those observations
  • Any topic related to his/her area of expertise, related or unrelated to the case
  • Opinions based on speculation, related to the facts of the case
  • Only those observations and findings related to the case
  • Only those scientific findings proven through forensic investigation and comparison
  • Correct Answer: b. Any topic related to his/her area of expertise, related or unrelated to the case

  • P a g e

Question 6: A funeral director contacts you concerning the death of a local physician's spouse. Upon discovering her dead, the physician called the funeral director and requested that the body be immediately removed to the funeral home. You should do all of the

following EXCEPT:

Choices:

  • Follow your agency's policy consistent with home deaths
  • Instruct the funeral director not to remove the body
  • Explain your agency's home death procedures to the physician
  • Verify the decedent's medical history
  • Inquire whether the physician had marital problems

Correct Answer: e. Inquire whether the physician had marital problems

Question 7: A good point to remember regarding report writing is that:

Choices:

  • Reports should only be written for suspected homicides
  • Information is of little use unless it is properly documented and communicated to others
  • Extensive medical terminology should replace basic descriptions
  • Handwriting your notes is always preferable to digital entry
  • Correct Answer: b. Information is of little use unless it is properly documented and communicated to others

Question 8: How a witness behaves and appears on the witness stand is called:

Choices:

  • Testimonial evidence
  • Demeanor
  • Demonstrative evidence
  • Reproductive evidence
  • Physical evidence

Correct Answer: b. Demeanor

  • P a g e

Question 9: Identification methods depend on the condition of the body. From the list below, what source of documentation does NOT provide scientific means of identification?:

Choices:

  • Fingerprints
  • DNA
  • Dental comparisons
  • Radiographic comparisons
  • Personal papers or ID photographs on the person

Correct Answer: e. Personal papers or ID photographs on the person

Question 10: If the deceased is decomposed, mutilated, or burned beyond recognition and the family insists, for religious or cultural reasons, on viewing the body, the investigator should:

Choices:

  • Expedite the family's request for immediate viewing by taking them directly to the viewing
  • area without delay

  • Refuse their request to view the remains under any circumstances; viewing will take place
  • after the funeral director assures the investigator that the body is appropriately prepared

  • Prepare the family before viewing with a verbal explanation and possibly photographs of
  • the remains

  • Gather all pertinent information from the family after they view the remains
  • Explain to the family that the body is unrecognizable as the person they knew and that they
  • should hold the memories of the decedent as they knew them Correct Answer: c. Prepare the family before viewing with a verbal explanation and possibly photographs of the remains

Question 11: If you are called to a hospital's emergency department to begin the medicolegal death investigation of a death caused by a firearm, the medicolegal "scene" is:

Choices:

  • The emergency department
  • The emergency department and any part of the hospital leading from the street to the room
  • The whole hospital
  • Any location the decedent may have been prior to death

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: EXAMS AND CERTIFICATIONS
Description:

ABMDI REGISTRY 2 VERSIONS 2026 VERSION A AND B COMPLETE 400 QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS

UNLOCK ACCESS $35.00