POOL OPERATOR STUDY GUIDE EXAM QUESTIONS

Class notes
Loading...

Loading secure study material viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PDF Download

POOL OPERATOR STUDY GUIDE EXAM QUESTIONS

Qs and Ans - Expert- Explanation - ing score -51 Questions and Answers

-Format: Multiple-choice / Flashcard

Question 1: What do you do if a patron complains of a chlorine smell and their eyes are stinging?

Answer:

Raise the chlorine to Breakpoint Level.Question 2: The time it takes for all the water to go through the filter system is the

Answer:

turnover rate

Question 3: Adding chlorine to the pool to the pool

Answer:

raises the pH

Question 4: Flow Rate=

Answer:

number of gallons divided by hours of turnover (multiply hours by 60 to get minutes)

Question 5: pH levels should be

Answer:

7.2-7.8 (like a pool)

Question 6: Electrical system at pool must have

Answer:

GFI's

Question 7: In most jurisdictions the turnover rate is

Answer:

  • hours
  • Question 8: Ideal chorine level for a pool is:

Answer:

1ppm to 5ppm Question 9: When doing the pH test and the sample turns purple, what does it mean?

Answer:

pH is too high Question 10: You go to the pool in the morning and notice the chlorine is at zero. You hand-feed chlorine, how long to do you have to wait to allow people to go into the pool.

  • no time
  • 15 minutes
  • 30 minutes

d) One day

Answer:

  • 30 minutes

Question 11: The skimmer

Answer:

weir prevents floating material from re-entering the pool.Question 12: Ideal bromine level in a pool and spa is:

Answer:

3ppm to 6ppm

Question 13: If the telephone at the pool doesn't work

Answer:

close the pool Question 14: If you are using gas chlorine at a swimming pool the filter room must be

Answer:

WELL VENTILATED.

Question 15: Most common form of algae

Answer:

green Question 16: The hypochlorinator doesn't work. What could be a possible cause for this?

  • no chlorine in the vat
  • the injection fitting is clogged
  • the tube assembly needs to be changed
  • all of the above

Answer:

  • all of the above

Question 17: How do you lower the Calcium Hardness Level?

Answer:

Drain water out and add fresh water. Dilute the water.

Question 18: To remove stains from the pool surface

Answer:

drain and acid wash the pool Question 19: As the dirt in the filter accumulates the flow of water going through the filter

Answer:

decreases while filter pressure increases

Question 20: When doing the pH test and the sample turns yellow, what does it mean?

Answer:

pH is too low

Question 21: Stairs in a pool must be accompanied by a

Answer:

handrail must be anchored in the pool deck and in the bottom step

Question 22: removing dirt/particles from filter

Answer:

backwashing

Question 23: The formula for area is

Answer:

length x width

Question 24: What happens if the alkalinity level is too low?

Answer:

pH is difficult to maintain, the water will cause damage to the pool walls

Question 25: Worst type of algae

Answer:

black

Question 26: Filtration is the

Answer:

physical process of water moving through the system.

Question 27: Flow Rate=

Answer:

Turnover Rate/Filter Media Rate

Download Study Material

Buy This Material

$35.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this material
  • Download anytime
  • No expiration

Study Material Information

Category: Class notes
Description:

POOL OPERATOR STUDY GUIDE EXAM QUESTIONS

Get this material $35.00