• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

CNA UNIT 9 EXAM QUESTIONS

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

CNA UNIT 9 EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -52 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation Question 1: Considerations when changing an infant's or small child's diaper:

Answer:

  • Change diapers after each urination or bowel movement
  • Avoid skin irritation from urine and stool
  • Clean infant's genitals each diaper change with disposable wet cloths or mild soap and water, when
  • using soap and water, rinse and pat dry

  • in females, remember front to back
  • Carefully observe the are that the diaper covers during each diaper change
  • Do not use pweders as they can cause respiratory problems
  • When using cloth diapers, rinse off stool in the toilet before placing in the diaper pail
  • Do not flush disposable diapers
  • Wash hands thoroughly after each diaper change
  • diarrhea is often caused by bacteria from unwashed hands after diaper change
  • the bacteria may be transferred to food surfaces

Question 2: Normal Urine

Answer:

  • clear (no mucus or sediment)
  • pale yellow
  • nearly odorless
  • urination usually occurs when the bladder contains 250 cc's or approximately one cup of urine

Question 3: Suprapubic catheters

Answer:

are inserted directly into the bladder through the lower abdominal wall just above the pubic bone

  • Is a surgical procedure
  • Connected to a drainage bag

Question 4: Aging (Factors that interfere with elimination)

Answer:

  • Normal aging slows down body functions
  • Decreased physical strength makes elimination difficult
  • Feeling thirsty may decrease with aging, some elderly individuals do not get enough fluids
  • Blood flow to kidneys is decreased and the urinary system functions at a slower rate
  • Sensation of fullness in bladder and bowel may be decreased
  • some elderly individuals feel a great urgency to urinate or have a bowel movement
  • unexpected urination or bowel movement may occur quickly without much warning
  • Many older adults are incontinent of urine prior to nursing home admission. Urinary incontinence and
  • related loss of independence are prominent reasons for admission to a nursing home.

Question 5: Incontinence

Answer:

Inability to control or retain urine or stool

Question 6: Disease/disability (Factors that interfere with elimination)

Answer:

  • Many residents have chronic illness which can interfere with elimination
  • ulcerative colitis
  • Crohn's disease
  • chronic cystitis
  • cancers
  • Nerves which signal need to eliminate may be weakened
  • no sensation of bladder or bowel fullness occurs
  • spinal cord injuries
  • multiple sclerosis

Question 7: Parasite

Answer:

An organism that lives in or on another and is found in the intestinal tract. Children ingest worms playing in dirt and sand and then put their fingers in their mouths. The parasite may be seen in their stool or diapers.Question 8: Equipment used in elimination and bowel and bladder programs:

Answer:

  • Toilet
  • Bedside commode (portable toilet)
  • Bedpan
  • Urinals, use for male urination

Question 9: Catheters

Answer:

a hollow tube which drains urine from the bladder, inserted through the urethra by a nurse

  • Indwelling catheters remain inside the bladder and urine is drained from the bladder into an attached
  • drainage bag

  • Indwelling catheters are not routinely used as a solution for incontinency
  • Indwelling catheters create risk for urinary tract infection
  • Intermittent catheters are inserted into the bladder to drain the urine and promptly removed

Question 10: Diarrhea

Answer:

Frequent loose and liquid stools

Question 11: Output

Answer:

Substances expelled or excreted from the body, such as urine and emesis

Question 12: Defecate

Answer:

Elimination of stool; also called a bowel movement

Question 13: Catheter

Answer:

Hollow tube which drains urine from the bladder

Question 14: Condom catheter

Answer:

a latex sheath that fits over the penis and is connected to a urinary drainage bag

  • Should be removed every 24 hours to provide skin care as indicated on the care plan
  • Also called a Texas catheter or external catheter

Question 15: Perspiration

Answer:

Sweat, a body waste product. The body's means of removing heat. Not usually measured but observed in satu clothing or linens to evaluate dehydration and other conditions

Question 16: Urination (voiding) in newborns

Answer:

  • will usually void 6-10 times a say
  • be certain to change diaper after each urination to prevent skin breakdown
  • Question 17: Process of digestion:

Answer:

  • Food enters the mouth. It is broken up and mixed with saliva (digestion first step)
  • Food then passes through the esophagus into the stomach
  • Food is churned in the stomach with digestive juices

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

CNA UNIT 9 EXAM QUESTIONS

UNLOCK ACCESS $35.00