Multiple Choice Questions
1. In 2005, ____________ was the most significant real asset of U. S. nonfinancialÂÂ
businesses in terms of total value.ÂÂ
A) equipment and softwareÂÂ
B) inventoryÂÂ
C) real estateÂÂ
D) trade creditÂÂ
E) marketable securitiesÂÂ
Answer: C Difficulty: EasyÂÂ
Rationale: See Table 1.4.
2. In 2005, ____________ was the least significant real asset of U. S. nonfinancialÂÂ
businesses in terms of total value.ÂÂ
A) equipment and softwareÂÂ
B) inventoryÂÂ
C) real estateÂÂ
D) trade creditÂÂ
E) marketable securitiesÂÂ
Answer: B Difficulty: EasyÂÂ
Rationale: See Table 1.4.
3. In 2005, ____________ was the least significant liability of U. S. nonfinancialÂÂ
businesses in terms of total value.ÂÂ
A) bonds and mortgatgesÂÂ
B) bank loansÂÂ
C) inventoriesÂÂ
D) trade debtÂÂ
E) marketable securitiesÂÂ
Answer: B Difficulty: EasyÂÂ
Rationale: See Table 1.4.
ÂÂ
 详细课程扫ç Â咨询
2
4. In 2005, ____________ was the most significant financial asset of U. S. nonfinancialÂÂ
businesses in terms of total value.ÂÂ
A) cashÂÂ
B) trade creditÂÂ
C) trade debtÂÂ
D) inventoryÂÂ
E) marketable securitiesÂÂ
Answer: B Difficulty: EasyÂÂ
Rationale: See Table 1.4.
5. The material wealth of a society is equal to the sum of _________.ÂÂ
A) all financial assetsÂÂ
B) all real assetsÂÂ
C) all financial and real assetsÂÂ
D) all physical assetsÂÂ
E) none of the aboveÂÂ
Answer: B Difficulty: EasyÂÂ
Rationale: Financial assets do not directly contribute the productive capacity of theÂÂ
economy.
6. ____________ of an investment bank.ÂÂ
A) Citigroup is an exampleÂÂ
B) Merrill Lynch is an exampleÂÂ
C) Goldman is an example
D) B and C are each examples
E) Each of the above is an exampleÂÂ
Answer: E Difficulty: EasyÂÂ
7. _______ are financial assets.ÂÂ
A) BondsÂÂ
B) MachinesÂÂ
C) StocksÂÂ
D) A and CÂÂ
E) A, B and CÂÂ
Answer: D Difficulty: EasyÂÂ
Rationale: Machines are real assets; stocks and bonds are financial assets.
ÂÂ
 详细课程扫ç Â咨询
3
8. An example of a derivative security is ______.ÂÂ
A) a common share of General MotorsÂÂ
B) a call option on Mobil stockÂÂ
C) a commodity futures contractÂÂ
D) B and CÂÂ
E) A and BÂÂ
Answer: D Difficulty: EasyÂÂ
Rationale: The values of B and C are derived from that of an underlying financial asset;ÂÂ
the value of A is based on the value of the firm only.
9. _______ was the first to introduce mortgage pass-through securities.ÂÂ
A) Chase ManhattanÂÂ
B) CiticorpÂÂ
C) FNMAÂÂ
D) GNMAÂÂ
E) None of the aboveÂÂ
Answer: D Difficulty: EasyÂÂ
10. A bond issue is broken up so that some investors will receive only interest paymentsÂÂ
while others will receive only principal payments, which is an example of ________.ÂÂ
A) bundlingÂÂ
B) credit enhancementÂÂ
C) unbundlingÂÂ
D) financial engineeringÂÂ
E) C and DÂÂ
Answer: E Difficulty: EasyÂÂ
Rationale: Unbundling is one of many examples of financial engineering that offerÂÂ
more alternatives to the investor