• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FIREFIGHTER WRITTEN EXAM WORD PROBLEMS

Exam (elaborations)

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FIREFIGHTER WRITTEN EXAM / WORD PROBLEMS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -30 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: C

Answer:

If the average height of a story in a residential apartment is 13 feet, what size ladder is needed to reach the top floor of a six-story apartment building?

  • 52 ft.
  • 65 ft.
  • 78 ft.
  • 91 ft.

Question 2: B

Answer:

The fire truck was called to an office building for an alarm activation. The alarm is activated on the second floor suite

  • If a firefighter entered the front door on the north side what is the best route to suite A?
  • Ascend the north stairwell and turn left out the stairwell. Walk down the hallway and take the first
  • right. The door to Suite A is the second on the right.

  • Ascend the south stairwell and turn right out the stairwell. Walk down the hallway and take the first

left. The door to Suite A is the second on the right.

  • Ascend the east stairwell and turn left out the stairwell. Walk down the hallway and take the second
  • left. The door to Suite A is the second on the right.

  • Ascend the west stairwell and turn right out the stairwell. Walk down the hallway and take the first left.
  • The door to Suite A is the second on the right.

Question 3: B

Answer:

Engine 4 was given the assignment to paint the apparatus floor. One gallon of paint will cover 250 square feet of the floor. How many gallons are needed to paint the entire floor?

  • 35 gallons
  • 45 gallons
  • 55 gallons
  • 60 gallons

Question 4: C

Answer:

What is the perimeter of Figure A?

  • 20
  • 36
  • 40
  • 42

Question 5: C

Answer:

What is the height from the ground to the roof level?

  • 45'
  • 41'
  • 31'
  • 25'

Question 6: B

Answer:

How wide is the front of the building minus the windows?

  • 10 feet
  • 14 feet
  • 20 feet
  • 22 feet

Question 7: A

Answer:

If you are headed north and just Town Hall on your right-hand side, which of the following would be the BEST way for you to proceed to the intersection of High Street and Southern Avenue?

  • North on Mary, east on John, and south on High
  • South on mary, north on Bell, and east on Southern
  • North on Mary, east on John, south on Bell, and east on Southern
  • South on Mary, east on Bell, and North on High

Question 8: A

Answer:

You have been dispatched to the scene of a vehicle fire at the intersection of Fultz Street and South Martinson Avenue. You are currently at the intersection of South Bonn Street and West 31st Street South. Which of the following would be the shortest (least distance) route to the scene of the vehicle fire?

  • East on West 31st Street South, north on South Elizabeth Avenue and east on Fultz Street
  • North on South Bonn Street, east on Regal Street and south on South Martinson Ave
  • North on South Bonn Street, east on Regal Street and south on South Martinson Ave
  • Northeast on West 31st St South, norht on South Millwoord and east on Fultz Street

Question 9: D

Answer:

A fire has broken out on the second floor in Room H and quickly spread to Storage Room J. Your commanding officer has asked you to place a water proof tarp in the main lobby area on the first floor (the area outside of room A, B, G and F) to protect it from water damage. In order to grab the correct size tarp you need to calculate the area of the main lobby. The lobby area extends from the front doors and the edge of the stairwell and from Rooms A and B to Rooms F and G. Which of the following is the correct area?

  • 216 feet
  • 360 feet
  • 1,980 feet
  • 2,700 feet

Question 10: A

Answer:

Bud wants to upgrade the baseball equipment for the team. He wants 50 baseballs which costs $100.00, 2 new aluminum bats for $350.00, 25 helmets for $249.00 and assorted hardware for $25.00.What is the total amount he will spend?

  • $724
  • $974
  • $1049
  • $1074

Question 11: D

Answer:

During operations you are ordered to evacuate the third floor, you are near room 200. What route would be the shortest for your evaluation?

  • Head to the south from room 200 to the south stairwell and turn right to descend the stair. At the
  • bottom of the stairs turn left into the lobby, then right to exit the building through the main entrance

  • Head west from room 200 to the west stairwell and turn right into the stairwell. At the bottom of the
  • stairs turn left to the lobby main entrance and turn right to exit

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: Exam (elaborations)
Description:

FIREFIGHTER WRITTEN EXAM WORD PROBLEMS

UNLOCK ACCESS $35.00