• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE AND STUDY GAMES ABOUT CHAPTER 11 WY EXAM

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE AND STUDY GAMES ABOUT CHAPTER 11 WY EXAM

QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -10 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation Question 1: How did Vladimir and his son, Yaroslav contribute to the power of Kiev?

Answer:

Vladimir expanded the state west into Poland and north almost to the Baltic Sea. Yaroslav skillfully maaried all of his daughters and sisters to the kings of western Europe to build important trade alliances.Question 2: What was Justinian's greatest triumph in his program to beautify Constantinople?

Answer:

the church of Hagia Sophia (large, arching dome; colored marble and embroidered silk curtains)

Question 3: What is the bezant?

Answer:

The Byzantine gold coin stamped with the emperor's image

Question 4: How did the Mongols treat the Russian people?

Answer:

The Mongols let the Russians keep their customs and religions as long as they didn't rebel. The Mongols demanded obidiencwe and tribute from the Russians.

Question 5: What factors brought Kiev's decline?

Answer:

Yaroslav divided his reaqlm among his sopns. When he died, they tore it apart fighting for territory. The Crusades disrupted trade.

Question 6: What did the Byzantine empire later decline into?

Answer:

just the city of Constantinople Question 7: What are three things that undermined the strength of the Byzantine empire?

Answer:

struggles over succession, court intrigues, and constant wars.

Question 8: What were some effects of Mongol rule on Russia?

Answer:

Isolated Russia from Western Europe. Encouraged the rise of Moscow as a center of power.Encouraged and guidance of and control of the Byzantine Church.

Question 9: What ties linked Kiev to Byzantium?

Answer:

Princess Olga paid a visit to Constantinople and publicly converted to Christianity. Trade by the Easy River

Question 10: How did Justinian want to revive the splendor of Ancient Rome?

Answer:

recovering the providence that had been overrun by invaders

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE AND STUDY GAMES ABOUT CHAPTER 11 WY EXAM

UNLOCK ACCESS $35.00