• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE AND STUDY GAMES ABOUT LIFEGUARDING TEST

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE AND STUDY GAMES ABOUT LIFEGUARDING TEST

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -85 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: Lifeguards should be able to

recognize and respond to a drowning victim within

Answer:

30 seconds

Question 2: Anyone age 1 year to about 12 years

is a

Answer:

child

Question 3: If at any time the chest does not rise

Answer:

Retilt the head and try to give another ventilation.cc If the chest still does not clearly rise, give 30 chest compressions.cc Foreign object check. Give 2 ventilations.if chest does not clearly rise, continue cycles

Question 4: CONSENT

Answer:

State your name.cc State your level of training.cc Ask if you may help.cc Explain that you would like to assess him or her to find out what you think may be wrong or what you can do to help.cc Explain what you plan to do.

Question 5: If the infant cannot cough, cry or breathe=choking

Answer:

Carefully position the infant face-down along your forearm-head lower than chest; Give 5 back blows, rotate over onto other forearm; 5 chest thrusts(using two fingers)

Question 6: After Emergency-RAR

Answer:

Report, Advise, Release

Question 7: Consider administering emergency oxygen for

Answer:

An adult breathing fewer than 12 or more than 20 breaths per minute.?? A child breathing fewer than 15 or more than 30 breaths per minute.?? An infant breathing fewer than 25 or more than 50 breaths per minute

Question 8: Age Limitations for Employment

Answer:

The requirements typically are more stringent for 15 year olds than for those 16 and 17 years of age.

Question 9: Direct contact transmission occurs when

Answer:

infected blood or body fluids from one person enters another person's body

Question 10: Use the stride jump only if

Answer:

the water is more than 5 feet deep and you are no more than 3 feet above the water.

Question 11: If the victim cannot cough, speak or breathe-choking

Answer:

Give 5 back blows. stand in a lunge stance, Give 5 abdominal thrusts. continue until, object is forced out, victim begins to cough or breathe, victim becomes unconcious

Question 12: FAST-stroke

Answer:

Face- ask to smile. Arms- ask to hold out infront of them. Speech-simple sentances. Time-note time of onset symptoms

Question 13: Vector-borne

transmission

Answer:

occurs when the body's skin is penet by an infectious source, such as an animal or insect bite or sting

Question 14: ventricular tachycardia (V-tach)

Answer:

an abnormal impulse controls the heart

Question 15: Equipment that you wear or carry.

Answer:

Rescue Tube. Reuscitation Mask. Gloves.

Question 16: Cardiac arrest occurs when

Answer:

the heart stops beating, or beats too irregularly or weakly to circulate blood effectively. **Can be caused by heart attack

Question 17: Generalized seizures usually last

Answer:

  • to 3 minutes

Question 18: Snake bites

Answer:

keep area below heart/chest, wash wound, DO NOT APPLY ICE Question 19: If you find an adult who is unconscious and not breathing as a result of drowning, hypoxia or another respiratory problem, you should

Answer:

  • ventilations before starting compressions

Question 20: DECISION MAKING in non-emergency situations.

Answer:

?? F = Figure out the problem.?? I = Identify possible solutions.?? N = Name the pros and cons for each solution.?? D = Decide which solution is best, then act on it.

Question 21: A tornado warning means that

Answer:

a tornado has been sighted or indicated on radar and is occurring or imminent in the warning area.

Question 22: Passive victim rear rescue

Answer:

for a drowning victim is who is face-down at or near the surface in a vertical-to-horizontal position, seems unconscious and is not suspected of having a head, neck or spinal injury

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE AND STUDY GAMES ABOUT LIFEGUARDING TEST

UNLOCK ACCESS $35.00