• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE AUTOMOTIVE AND STUDY GAMES ABOUT NC DMV

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE AUTOMOTIVE AND STUDY GAMES ABOUT NC DMV

TOP QUESTIONS EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -89 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: In which of the following areas is parking NOT allowed?

Answer:

*Within 15 feet of a fire hydrant.*On the sidewalk.*On a bridge, overpass or tunnel.*In front of a doorway.(pg.55)

Question 2: Use high beams...

Answer:

*When driving on a highway and no car is approaching.

Question 3: In city traffic, you should...

Answer:

*Be alert for drivers who make quick stops.

Question 4: Your license will be revoked immediately if your blood alcohol concentration is at least...

Answer:

*0.08 percent

Question 5: When travelling on rural highways, farm equipment usually...

Answer:

*Travels at its maximum speed of 15-20 mph.Question 6: When are you allowed to cross railroad tracks when the gates are lowered?

Answer:

*It is ALWAYS unlawful to move through a railroad crossing when the gates are down.(pg.57)

Question 7: Slippery roads are most likely to occur when...

Answer:

*It has just begun to drizzle or rain.Question 8: If you plan to turn and are not in the proper lane to do so, you should...

Answer:

*Continue to the next intersection, then turn.

Question 9: "Secondary roads" are roads where...

Answer:

*Hills are more likely to be steeper and curves are likely to be more sharp

Question 10: "Don't hang out in the No zone" refers to not being...

Answer:

*In trucker's blind spot.Question 11: True or false: You are allowed to use a center turning lane for passing?

Answer:

*False, you are NEVER allowed to use a center turning lane for passing.(pg.92)

Question 12: If you must drive during heavy snow or fog, use your?

Answer:

*Low beam headlights.(pg.71)

Question 13: What are green, brown or blue traffic signs used for?

Answer:

*Gives information about locations and distances.(pg.91) Question 14: If you are driving on a two-lane roadway with a center turning lane, what are you required to do when a school bus stops for passengers?

Answer:

*All traffic in both directions must stop.(pg.45) Question 15: Unless there is a sign indicating no turn on red, you can turn right on red...

Answer:

*After stopping and making sure that the turn can be made safely.

Question 16: If you run off the side of the road, you should...

Answer:

*Gradually take your foot off the gas pedal.Question 17: If you accumulate 7 or more points on your traffic record you may...

Answer:

*Attend a Driver Improvement Clinic to deduct three points from your driving record.(pg.32)

Question 18: When does the law say you are required to use your headlights?

Answer:

*From sunset to sunrise.*When visibility is 400 feet or less.(pg.74)

Question 19: What should you do if a vehicle is following too closely behind you?

Answer:

*Move to another lane and signal the driver to pass you.(pg.71)

Question 20: Unless posted, what is the speed limit in cities and towns?

Answer:

*35mph.(pg.50) Question 21: What are some bad habits that could distract drivers from paying attention to the road and their surroundings?

Answer:

*Talking to passengers.*Driving while talking on the cell phone.*Driving while eating or drinking.*Changing radio stations or CD's.(pg.19) Question 22: Defensive drivers check their rear-view mirror and side mirrors roughly...

Answer:

*Ever 10 seconds.

Question 23: What are the criteria to choose the best child safety seat?

Answer:

*It should be crash-tested.*It should fit in your car.(pg.42)

Question 24: When are tires considered unsafe for the operation of the vehicle?

Answer:

*When they have visible tire separation.*When they are worn smooth.*When they have fabric showing.*When they are over inflated.(pg.67)

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE AUTOMOTIVE AND STUDY GAMES ABOUT NC DMV

UNLOCK ACCESS $35.00