• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE BIOLOGY AND STUDY GAMES ABOUT DNA

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE BIOLOGY AND STUDY GAMES ABOUT DNA

VOCABULARY LIST EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -16 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: chromosome

Answer:

any of several threadlike bodies, consisting of chromatin, that carry the genes in a linear order: the human species has 23 pairs, designated 1 to 22 in order of decreasing size and X and Y for the female and male sex chromosomes respectively.

Question 2: double helix

Answer:

the form of the molecular structure of DNA, consisting of two helical polynucleotide chains linked by hydrogen bonds and coiled around the same axis

Question 3: base pair

Answer:

hydrogen bonds that form links between sugar phosphates

Question 4: nitrogen bases

Answer:

a nitrogen-containing organic compound that has the chemical properties of a base, especially a pyrimidine or purine

Question 5: molecule

Answer:

the smallest physical unit of an element or compound, consisting of one or more like atoms in an element and two or more different atoms in a compound.

Question 6: thymine

Answer:

a pyrimidine base, C 5 H 6 N 2 O 2 , that is one of the principal components of DNA, in which it is paired

with adenine. Symbol: T

Question 7: deoxyribose

Answer:

any of certain carbohydrates derived from ribose by the replacement of a hydroxyl group with a hydrogen atom.

Question 8: nucleotide

Answer:

a compound consisting of a nucleoside linked to phosphoric acid. Nucleic acids are made up of long chains (polynucleotides) of such compounds

Question 9: guanine

Answer:

a purine base, C 5 H 5 N 5 O, that is a fundamental constituent of DNA and RNA, in which it forms base pairs with cytosine

Question 10: inheritance

Answer:

something that is or may be inherited; property passing at the owner's death to the heir or those entitled to succeed; legacy.

Question 11: polymer

Answer:

a compound of high molecular weight derived either by the addition of many smaller molecules

Question 12: hydrogen bond

Answer:

a type of chemical bond in which a hydrogen atom that has a covalent link with one of the electronegative atoms

Question 13: nucleic acid

Answer:

any of a group of complex compounds with a high molecular weight that are vital constituents of all living cells

Question 14: cytosine

Answer:

a pyrimidine base, C 4 H 5 N 3 O, that is one of the fundamental components of DNA and RNA, in

which it forms a base pair with guanine. Symbol: C

Question 15: adenine

Answer:

a purine base, C 5 H 5 N 5 , one of the fundamental components of nucleic acids, as DNA, in which it forms a base pair with thymine, and RNA, in which it pairs with uracil. Symbol: A

Question 16: monomer

Answer:

a molecule of low molecular weight capable of reacting with identical or different molecules of low molecular weight to form a polymer.

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE BIOLOGY AND STUDY GAMES ABOUT DNA

UNLOCK ACCESS $35.00