• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE MEDICAL AND STUDY GAMES ABOUT STUDY GUIDE

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE MEDICAL AND STUDY GAMES ABOUT STUDY GUIDE

CH 14 EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -45 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: 14) Interferons and interleukins are

Answer:

antiviral proteins produced by T cell lymphocytes Question 2: 21) cancer arising from the lining cells of capillaries, producing bluish-red skin nodules

Answer:

Kaposi sarcoma Question 3: 11) Abdominal organ that filters erythro-cytes and activates lymphocytes

Answer:

spleen

Question 4: 12) Produces lymphocytes and monocytes - and all other blood cells

Answer:

bone marrow

Question 5: 31) Anti-viral proteins secreted by T cells

Answer:

interfereons

Question 6: 29) poisons (antigens)

Answer:

toxins Question 7: 38) Malignant tumor of lymph nodes and spleen marked by Reed-Sternberg cell identified in lymph nodes

Answer:

Hodgkin disease

Question 8: 15) slight increase in numbers of lymphocytes (is called?)

Answer:

lymphocytosis

Question 9: 35) an antigen capable of causing allergy (hypersensitivity)

Answer:

allergen Question 10: 23) Protozoan (parasitic) infection associated with AIDS. Produces pneumonitis, hepatitis, and encephalitis

Answer:

toxoplasmosis

Question 11: 10) Nasopharyngeal lymph tissue

Answer:

adenoids

Question 12: 41) white blood cells that are destroyed by HIV

Answer:

T4 helper lymphocytes

Question 13: 42) test to separate immunoglobulins

Answer:

immunoelectrophoresis

Question 14: 40) swelling of tissues due to interstitial fluid accumulation

Answer:

lymphedema

Question 15: 18) HIV is ... ? the virus that...

Answer:

the virus that causes AIDS

Question 16: 25) "atopy" is

Answer:

a hypersensitivity or allergic state

Question 17: 17) computerized x-ray imaging in the transverse plane

Answer:

CT Scan Question 18: 34) An extraordinary hypersensitivity to a foreign protein; marked by hypotension, shock, respiratory distress

Answer:

anaphylaxis

Question 19: 32) transformed B cells that secret antibodies

Answer:

plasma cells

Question 20: 30) T cell lymphocytes; "killer cells", T8 cells

Answer:

cytotoxic cells

Question 21: 13) Cytotoxic cells are ..

Answer:

T Cell lymphocytes

Question 22: 43) drug used to treat AIDS by blocking the growth of AIDS virus

Answer:

zidovudine Question 23: 20) Viral infection causing blisters on skin of lips, nose, or genitals

Answer:

herpes simplex

Question 24: 6) Helper or suppressor cells are types of

Answer:

T Cells

Question 25: 44) test used to detect anti-HIV antibodies

Answer:

ELISA

Question 26: 9) Mediastinal T Cell producer

Answer:

thymus Question 27: 33) Syndrome marked by enlargement of the spleen and associated with anemia, leukopenia, and anemia

Answer:

hypersplenism

Question 28: 7) Examples of immunoglobulins

Answer:

IgA, IgG, IgE

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE MEDICAL AND STUDY GAMES ABOUT STUDY GUIDE

UNLOCK ACCESS $35.00