• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE MISCELLANEOUS AND STUDY GAMES ABOUT

EXAM REVIEW

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE MISCELLANEOUS AND STUDY GAMES ABOUT

HISTORY OF BARBERING EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -32 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: What were the duties of the barber-surgeons?

Answer:

They assisted monks and priests during surgery, performed bloodletting and minor surgery, administered herbs, and pulled teeth.Question 2: What is the name of the national organization under which state barber boards function?

Answer:

National Association of Barber Boards of America

Question 3: AMBBA

Answer:

Associated Master Barbers and Beauticians of America

Question 4: What did the barber signused by the barber-surgeons look like?

Answer:

A white pole wrapped with red or with red and blue strips.

Question 5: barba

Answer:

Latin for beard

Question 6: What is the name of the employer organizations?

Answer:

Master barber groups

Question 7: Ticinius Mena

Answer:

Sicilian credited with bringing barbering and shaving to Rome in 296 BC

Question 8: master barber groups

Answer:

barber employer unions

Question 9: What is the origin of the modern barber pole?

Answer:

It originated from the symbol of the barber-surgeons, which evolved from the technical procedure of bloodletting.Question 10: What are the human characteristics sometimes associated with the wearing of the beard?

Answer:

Wisdom, Strength, and Manhood

Question 11: Meryma'at

Answer:

Egyptian barber commemo with a statue Question 12: Which state was the first to pass a barber license law, and in what year was it ?

Answer:

Minnesota, 1897

Question 13: A.

  • Moler

Answer:

wrote the first barbering textbook; opened the first barber school in Chicago in 1893

Question 14: What is the name of the employee organizations?

Answer:

Journeyman barber groups

Question 15: What is the primary function of the state barber boards?

Answer:

to protect the health, safety, and welfare of the public as it relates to the practice of barbering.

Question 16: tonsure

Answer:

a shaved patch on the head

Question 17: Who is credited with bringing barbering and shaving to Rome?

Answer:

Ticinius Mena Question 18: What is the name of the of the Egyptian barber who was commemo in a sculpture?

Answer:

Meryma'at` Question 19: In what year did A.B. Moler open the first barber school in America?

Answer:

1893

Question 20: barber pole

Answer:

most often red, white and blue stripped pole that is the iconic symbol of the barbering profession

Question 21: Ambroise Pare

Answer:

French barber-surgeon who became known as the father of surgery Question 22: What were the duties of Egyptian barbers as they relate to the priests of that culture?

Answer:

The priests were shaved every third day to ensue purity before entering the temple.

Question 23: Who was the writer of the first barbering textbook?

Answer:

A.B. Moler Question 24: Which English company required the barbers to use blue and white pole?

Answer:

The Barber-Surgeon Company

Question 25: National Association of Barber Boards of America

Answer:

association of the state barber boards

Question 26: Where was the location of the first barber school in America?

Answer:

Chicago

Question 27: tonsorial

Answer:

related to the cutting, clipping, or trimming of hair with shears or a razor

Question 28: barber-surgeons

Answer:

early practitioners who cut hair, shaved, and performed bloodletting and dentistry

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: EXAM REVIEW
Description:

FREE MISCELLANEOUS AND STUDY GAMES ABOUT

UNLOCK ACCESS $35.00