• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE PHYSICAL SCIENCE AND STUDY GAMES ABOUT

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE PHYSICAL SCIENCE AND STUDY GAMES ABOUT

METALS TICTACTOE EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -22 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation Question 1: Which elements are considered semi-conductors - materials that conduct electricity at high temperatures, but not at low temperatures?

Answer:

Metalloids

Question 2: Where are the metalloids located on the periodic table?

Answer:

Metalloids are located along the stair-step line between metals and nonmetals.Question 3: Which elements have some properties in common with metals and some properties in common with nonmetals?

Answer:

Metalloids

Question 4: Describe the luster of the solid nonmetals.

Answer:

Solid nonmetals are dull.

Question 5: What does it mean if an element is ductile?

Answer:

It means it is a metal and can be pulled into thin wires.

Question 6: Where are the nonmetals located on the periodic table?

Answer:

Nonmetals are located to the right of the staircase of metalloids.

Question 7: Which elements can be hammered into different shapes?

Answer:

Metals

Question 8: Where are the metals located on the periodic table?

Answer:

Metals are located to the left of the staircase of metalloids.Question 9: How can the location of an element on the periodic table provide information about it?

Answer:

It can help you learn about the element's physical and chemical properties and understand how it can best be used.

Question 10: Describe the luster of metals.

Answer:

Metals are shiny.

Question 11: Which elements are poor conductors of heat and electricity?

Answer:

nonmetals

Question 12: Which solid elements tend to be brittle?

Answer:

nonmetals

Question 13: Why can you use some metals to make wire?

Answer:

They are ductile.

Question 14: Which elements are good conductors of heat and electricity?

Answer:

Metals are good conductors of heat and electricity.

Question 15: Why are metals, nonmetals, and metalloids on the periodic table?

Answer:

They are elements with specific properties.Question 16: Why would you not use an element on the right side of the periodic table as a building material?

Answer:

They are nonmetals. The solid ones are brittle. The others are gas.Question 17: Which elements have properties that enable them to be good insulators of heat and electricity?

Answer:

Nonmetals are good insulators.

Question 18: Why would you use a metal to make a wire to conduct electricity?

Answer:

Metals are ductile and conduct electricity.

Question 19: At room temperature, what state of matter are most nonmetals?

Answer:

Most nonmetals are gas. A few nonmetals are solid.

Question 20: At room temperature, what state of matter are most metals?

Answer:

solid

Question 21: Why would you use an element on the left side of the periodic table as a building material?

Answer:

The elements on the left side are metals. They are mostly solids and malleable.Question 22: Materials made from nonmetals are often used to cover electrical wires. Why do you think that might be the case?

Answer:

Nonmetals are insulators and do not conduct electricity. They would protect anyone who touched the wires from being shocked.

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE PHYSICAL SCIENCE AND STUDY GAMES ABOUT

UNLOCK ACCESS $35.00