• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE SCIENCE AND STUDY GAMES ABOUT INTRO TO

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE SCIENCE AND STUDY GAMES ABOUT INTRO TO

FORENSICS EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -39 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: Daubert v Merrell Dow Pharmaceutical, Inc

Answer:

Established Daubert Criteria for Admissibility; trial judges ultimately responsible for admissibility and validity of scientific evidence

Question 2: What are the 5 basic categories of tech support for crime labs?

Answer:

Physical Science, Biology, Firearms, Document, Photographic

Question 3: Walter McCrone

Answer:

Used microscope and other analytical methodologies to examine evidence. Ex: fibers

Question 4: Polygraph Unit

Answer:

Conducts polygraph tests

Question 5: Evidence Collection Unit

Answer:

Collect and preserve physical evidence; in smaller units police men train to do this job

Question 6: Locard's Exchange Principle

Answer:

When a criminal comes in contact with an object or person, a cross transfer of evidence occurs

Question 7: Forensic Engineering

Answer:

Structural failures; accidents

Question 8: Albert Osborn

Answer:

Developed fundamental principles of document examination

Question 9: Train Law Enforcement

Answer:

Forensic Scientists also train law enforcement professionals in proper recognition, collection, and preservation of physical evidence

Question 10: Photographic Unit

Answer:

Photographic techniques for recording and examining physical evidence

Question 11: Forensic Science

Answer:

Application of science to criminal and civil laws

Question 12: Expert Witness

Answer:

Individual who court determines possesses knowledge relevent to the trial that is not expected of the average person

Question 13: Hans Gross

Answer:

Wrote first treatise describing application of scientific principles to criminal investigation. Ex: organized crime lad, trained professionals, special equipment, etc.

Question 14: Biology Unit

Answer:

Investigates blood samples, body fluids, hair, fiber samples, insects, etc.

Question 15: Special Forensic Science Services

Answer:

Forensic Pathology, Anthropology, Entomology, Psychiatry, Odontology, Computer Science, and Engineering

Question 16: Sir Alec Jeffreys

Answer:

1984, developed first DNA profiling test

Question 17: Expert Opinion

Answer:

An expert witness is the only witness able to give an opinion as to the significance of their findings

Question 18: Physical Science Unit

Answer:

Identifies and compares physical evidence using physics, geology, and/or chemistry)

Question 19: Optional Services in a crime lab

Answer:

Toxicology, latent fingerprint, polygraph, voiceprint analysis, evidence collection

Question 20: Calvin Goddard

Answer:

Used a comparison microscope to determine if a particular gun fired a bullet (ballistics)

Question 21: Forensic Anthropology

Answer:

Skeletal Remains

Question 22: Computer Science

Answer:

Digital evidence

Question 23: Mathieu Orfila

Answer:

Founder of forensic toxicology (poisons)

Question 24: Toxicology Unit

Answer:

Examines body fluids and organs for presense od drugs and poison

Question 25: Forensic Pathology

Answer:

Autopsies; cause of death (medical examiner)

Question 26: Forensic Odontology

Answer:

Dental impressions/bite marks- how they got Bundy

Question 27: Forensic Psychiatry

Answer:

Human behavior (profilers)

Question 28: Document Unit

Answer:

Handwriting analysis and other questined document issues

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE SCIENCE AND STUDY GAMES ABOUT INTRO TO

UNLOCK ACCESS $35.00