• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE U.S. HISTORY AND STUDY GAMES ABOUT GA ROYAL

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE U.S. HISTORY AND STUDY GAMES ABOUT GA ROYAL

COLONY EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -47 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: What type of legislature has only one house?

Answer:

Unicameral

Question 2: Which church was Georgia's official church during the Royal period?

Answer:

Anglican Question 3: What was considered Georgia's frontier during the Royal Colony period?

Answer:

West of the Altamaha, North of the Fall Line Question 4: Because the French and Indian War involved France, England, and Spain, and was fought on two continents, what could we call it?

Answer:

The first world war

Question 5: Who was considered the head of the family?

Answer:

The oldest white male with or without a family

Question 6: What type of legislature has both an upper house and a lower house?

Answer:

Bicameral Question 7: What type of colony is partially owned by a company or an individual, and partially owned by the King?

Answer:

Proprietary Colony Question 8: Did the British people think it was fair or unfair to tax the colonists?

Answer:

FAIR!!

Question 9: After 1763 what were Georgia's 3 border rivers?

Answer:

Savannah, St. Mary's, and Mississippi

Question 10: Why did Governor Ellis serve such a short term as Royal Governor?

Answer:

The climate in GA made him ill.Question 11: What term was used for settlers who moved from SC and the mountains into Georgia's frontier?

Answer:

Crackers Question 12: When the French and Indian War was over, Great Britain gained all lands to which river?

Answer:

Mississippi

Question 13: Who did George III want to pay for the expense of the French and Indian War?

Answer:

Colonists

Question 14: Who couldn't own land?

Answer:

Women, slaves, males under 18

Question 15: Ultimately, who did all government and colonists answer to?

Answer:

King George III

Question 16: Which Royal Governor stayed in that position the longest?

Answer:

Wright

Question 17: Why did George III issue the Proclamation of 1763?

Answer:

To keep the Indians on the western side of the Appalachians from revolting against colonists

Question 18: What was the name of the first newspaper in the Georgia colony?

Answer:

Georgia Gazette Question 19: What type of colony is ruled by trustees who govern in the interest of the King?

Answer:

Trustee Colony Question 20: What was the system of land distribution during the Royal Colony period?

Answer:

Headright

Question 21: Who could vote in the Royal Colony?

Answer:

Only white land owners Question 22: In 1763 and 1764 Great Britain ordered the colonists obey laws on shipping and pay taxes through these two acts

Answer:

Navigation Act, and Sugar Act

Question 23: A ruling system that combines church and government

Answer:

Parish

Question 24: Where was the Georgia Gazette published?

Answer:

Savannah Question 25: What type of colony is ruled by the King and his appointed governors?

Answer:

Royal Colony

Question 26: What did George III's taxes and laws lead colonists to want?

Answer:

Independence from Great Britain Question 27: What did King George III issue that forbid colonists from settling west of the Appalachian Mountains?

Answer:

Proclamation of 1763 Question 28: On what British government group did the Royal Colony first base their legislature?

Answer:

Parliament

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE U.S. HISTORY AND STUDY GAMES ABOUT GA ROYAL

UNLOCK ACCESS $35.00