• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

FREE WORLD HISTORY AND STUDY GAMES ABOUT 7TH

QUESTIONS & ANSWERS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

FREE WORLD HISTORY AND STUDY GAMES ABOUT 7TH

GOVT REVSW ASIA EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -46 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation Question 1: Which Southwestern Asian countries have the highest national wealth as determined by GDP?

Answer:

Kuwait and Quatar Question 2: The economies of Israel, Saudi Arabia, Turkey and Iran could best be described as

Answer:

mixed Question 3: Who takes on the financial risk in starting a new business in a market economy?

Answer:

individual business people

Question 4: Which industry does the government of Saudi Arabia heavily control?

Answer:

oil

Question 5: How often are elections for the national government held in Israel?

Answer:

Elections are held every four years unless the ruling party calls for them to be held sooner.Question 6: Who makes most of the important governmental decisions in an oligarchy?

Answer:

a small group of powerful leaders

Question 7: Who is allowed to vote in Israeli elections?

Answer:

all citizens 18 years of age or older

Question 8: In a presidential system of government, how is a president chosen?

Answer:

in a separate vote from the one that chooses the legislature Question 9: How has the Saudi king used the profits from oil to help other areas of his kingdom?

Answer:

Oil profits have paid for modem technology and services.

Question 10: How do literacy rates in Southwest Asia differ for men and women?

Answer:

In nearly all the countries, women have a lower literacy rate than men.

Question 11: In a market economy, who makes the economic decisions?

Answer:

consumers and the market

Question 12: How does the Guardian Council affect elections?

Answer:

they approve candidates that will be placed on the ballots in elections

Question 13: Why do most economies in the world today operate somewhere in between a market economy and a command economy?

Answer:

Most economies have found they need a mix of free market and some government control to be successful and protect consumers

Question 14: Which Southwest Asian countries have the lowest literacy rates?

Answer:

Yemen and Iraq

Question 15: What is Shariah law?

Answer:

laws based on the teachings of the Quran

Question 16: What is an Ayatollah?

Answer:

a Shia religious leader

Question 17: Who is the most powerful elected official in Iran?

Answer:

president Question 18: The Head Of State in a parliamentary system is often a person who has

Answer:

a ceremonial role without much power.

Question 19: Why are most modern economies referred to as mixed economies?

Answer:

Most countries have all aspects of three economic types at work in their economies.

Question 20: What role do religious leaders play in the Israeli government?

Answer:

They have some influence in making laws.

Question 21: The leader of a parliamentary system is often called the

Answer:

prime minister Question 22: Which Southwest Asian country has a democratic system of government?

Answer:

Israel

Question 23: Which country is an example of a unitary government system?

Answer:

Saudi Arabia Question 24: Why do the individual voters have more power in a democracy than they do in an autocracy or an oligarchy?

Answer:

The voters get to choose the people who make the laws.Question 25: What generalization can be made about the relationship between national wealth and literacy?

Answer:

Literacy is usually higher in wealthy countries.

Question 26: In a traditional economy, how are economic decisions made?

Answer:

custom and habit

Question 27: Which BEST describes the government of Saudi Arabia?

Answer:

monarchy Question 28: What role do the people play in a government that is a monarchy such as Saudi Arabia?

Answer:

They have little influence, as the ruler makes most decisions.

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: QUESTIONS & ANSWERS
Description:

FREE WORLD HISTORY AND STUDY GAMES ABOUT 7TH

UNLOCK ACCESS $35.00