PDF Download
HESI A2 READING COMP. V2 EXAM QUESTIONS
Actual Qs and Ans Expert-Verified Explanation
This Exam contains:
-Guarantee passing score -15 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert-Verified Explanation
Question 1: 1. Green House creates tropical condition at nurseries
- Too many nurseries means not enough buyers to buy the plants that need to be sold
- Nurseries are helpful for farmers
- Special type of farms
- A strip of board, often material that forms a section of a wall or door
Answer:
Electoral College Question 2: V2: Bicycles Changing Time Glass Healthcare Homonyms Isaac Asimov Jazz Laughter Lightning Mr. Rogers Nurseries
Rainforest Electoral College Extras
Answer:
Amazon RainforestAbout 6% of the earth is covered by rainforests. The largest rainforest in the world is theAmazon Basin, which stretches over 2.3 million square miles in nine different South American countries. This area is double the length of all the other remaining rainforests in the world. Brazil contains 60%of the Amazonian rainforest since it lies at the mouth of the river Amazon. This river is the second largest in the world and contains more than one-fifth of the world's freshwater. The Amazon rainforest is a type of wet broadleaf forest. The weather there is very humid and warm as it rains quite a bit. Because of the high rainfall, the forest is very rich and green. The tree leaves are pointed and narrow so that the raindrops can easily drop off wet plants. This tropical rainforest has more living species than the entire European continent. There are over 400 types of insects living in one single rain forest tree for a total of 2.5 million species. One square kilometer of rainforest may contain over 75,000 types of trees and approximately 438,000 different kinds of plants, which comes to a total of 90,000 tons of greenery overall. The Amazon rainforest is home to 2,000 birds and mammals, with one in every five birds in the world living there. Local farmers have lived off this rich and diverse land for thousands of years. They have been able to find food and water here without destroying the land. The Kayapo people of Brazil farm in an environmentally-friendly way. Instead of chemicals, they use burned wood to enrich the soil, and plant banana trees, which attract wasps. These wasps then feed on leaf cutter ants and get rid of these harmful insects. The rainforest also offers a lot of tropical fruits, such as bananas and coconuts, as food. Cinnamon is made from the bark of a rainforest tree. Amazonian Indians use the fruit and stem of the Bruti plant as a drink, to make bread, and to build houses. Many other plants are used as medicine. But the Amazon rainforest is in very big danger of disappearing. 9,169 square miles of forest have been cut down in 2003 in Brazil alone. An area of the size of a football field is burned down basically every minute, which means that the rain forest may be gone by the year 2030. The dangers related to this type of activity are obvious. Trees take in poisonous carbon dioxide from the air and give off oxygen. There are more oxygen and less carbon dioxide around a rainforest. When trees are cut down, however, the amount of carbon dioxide increases and the air gets warmer. This leads to global warming, which is extremely harmful to the environment. It is estimated that the burning of Brazilian rainforests alone produces 200 million metric tons of carbon dioxide a year. Another danger connected with destroying the rainforest is the disappearance of plants and animals. When trees are cut down, plants and animals have no more food left and slowly die out. Killing wild animals is illegal in Brazil, but there is plenty of stealing going on. 38 million animals are stolen and sold illegally each year. The most hunted animals are birds, especially parrots, followed by snakes and the jaguar.
- According to paragraph 1, which of the following is NOT mentioned about the amazon rainforest? It's
- What does the author refer to when he says "rich and diverse land" at the beginning of paragraph 3?
precipitation2. How can you describe the Amazon rainforest? (Choose 2 answers)(A)It rains all time there so the forest is always green. (C)The plants are shaped so that rainwater can pour off them.3.Which of the following is true about the Amazon Basin? It is more than one-fifth of all the other rainforests in the world.4. Look at the end of paragraph
2,000 birds and mammals in the Amazon rainforest5. What does the sentence "people of Brazil farm in an environmentally friendly way" mean in paragraph 3? They do not poison the soil when farming.6.
Which rainforest plant has more than one use? The Bruti plant7. What is the biggest problem related to the disappearance of the rainforest? Cutting down trees
Question 3: 1. Get into a metal
- To pierce
- Draw light away (measuring of rod)
- Consist of klanstruk big
- The author did not support the eyes(?)
Answer:
Mr. Rogers Question 4: 1. According to paragraph 1, which of the following is NOT mentioned about the AmazonRainforest?Its precipitation
2. How can you describe the Amazon rainforest? (Choose 2 answers):
(A)It rains all time there so the forest is always green.(C)The plants are shaped so that rainwater can pour off them.
- Which of the following is true about the Amazon Basin?
- Look at the end of paragraph
- What does the author refer to when he says "rich and diverse land" at the beginning of
- What does the sentence "people of Brazil farm in an environmentally friendly way" mean in
- Which rainforest plant has more than one use?
- What is the biggest problem related to the disappearance of the rainforest?
It is more than one-fifth of all the other rainforests in the world.
paragraph 3?2,000 birds and mammals in the Amazon rainforest
paragraph 3?They do not poison the soil when farming.
The Bruti plant
Cutting down trees
Answer:
Rainforest
Question 5: 1. The passage indicates
Native American humor deserves more attention
- The passage infers that
- The author's reason for writing this passage
Native American humor is often overlooked
To persuade people to take a broad view of Native Americans
4. The author seems to favor:
Research into Native American humor
Answer:
Lightning
Question 6: 1. Brittle- easily broken
- Archaeological digs have found article made of glass
- Glass is not an element
- The combination of several glass is an essential part of our lives
- Science uses glass in experiments
Answer:
Healthcare Question 7: 1. What is the meaning of "they" in the passage?Clock change DST
- Irrelevant meansmeaningless
- What was the author inferring? Should be abolished
- Computer changed itself
- Trying to persuade the audience
Answer:
Glass