• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • NR AND NUR Exams
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

HESI A2 READING COMPREHENSION PASSAGES - 1- COPY 2

HESI ENTRANCE EXAM Jan 8, 2026
Preview Mode - Purchase to view full document
Loading...

Loading study material viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PDF Download

HESI A2 READING COMPREHENSION PASSAGES - 1- COPY 2

DIAGRAM EXAM QUESTIONS

Actual Qs and Ans Expert-Verified Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -33 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert-Verified Explanation

Question 1: Homonyms

----------------------------------------

Answer:

  • Which statement is a fact rather than an opinion?
  • Homonyms make learning English more challenging.

  • What inference can be drawn from the article?
  • English is a difficult language to master.

  • What conclusion can be drawn from the article?
  • In order to master English, the student must learn the Homonyms.

  • How does the article define homonyms?
  • Words that sound alike and are spelled in different ways with different meaning.

Question 2: Coffee

------------

Answer:

  • Fact in the passage
  • Coffee can cause digestion, heart attack

  • Disliked by CNN news
  • Causes of insomnia-sleeplessness
  • Positive to negative
  • Further research (flip flop)

Question 3: White Elephant

Centuries ago, in the country of Siam, now known as Thailand, it was the custom of the rulers that displeased them by giving the offender a white elephant. Because the animal was could not be made to work as other elephants did, but still had to be fed hundreds of pounds of fruit and cared for in the most lavish style. The recipient could not give the elephant to anyone else, as it was the ruler, who would be greatly displeased should the recipient not receive the gift graciously or care for in a grand style. This monetary burden could be a major liability to the recipient and in many cases they became impoverished.This is the origin of the term"white elephant" as it is used today to denote an unwanted gift. The way of gift exchange played during the holiday season is an offshoot of this. In this game, everyone brings, and the gifts are exchanged by drawing numbers and picking a gift in turn. The second person can choose or steal the first one. It is all in good fun, and people enjoy giving silly gifts and "stealing" someone else.

Answer:

  • How did the people regard a white elephant?
  • People tried very hard not to offend the king so they would not receive a white elephant.

  • Where is Thailand?
  • Asia

  • What is implied by the article?
  • People enjoy giving/receiving gifts.

  • What is the meaning of the word impoverished in the first paragraph?
  • Financially ruined

  • Why is an unwanted gift called a white elephant?
  • It is rare thing to get an unwanted gift.

Question 4: Summer Olympics

----------------------

Answer:

  • How often is the game played?
  • Every 4 years

  • Meaning of "root" in the passage?

To wish success

  • What is the main reason athletics wish to participate in the olympics?
  • They have patriotic pride in their participation

  • Where was Summer 2008 played?
  • China

Question 5: Issac Asimov

----------------------------------------

Answer:

  • Greatest fear
  • Flying

  • Meaning of "prolific"
  • High productivity

  • The big three
  • Asimov, Clarke, Heinlein

  • How old was Asimov when he died?
  • 72 years

  • What made him popular
  • Science, fiction, writing

Question 6: Golden Gate Bridge

Linking San Francisco to Marin County in California, the Golden Gate Bridge is one of the most famous bridges in the world. The bridge crosses over a narrow strait which connects the Pacific Ocean to San Francisco Bay. Prior to the bridge, people traveled by ferry boat across the strait.Although most people thought a bridge was necessary to expedite travel, some residents of the bay area felt the risk of building the bridge was too great. Joseph Strauss believed that nothing was impossible, and dreams would never come to fruition if risks weren't taken. So, he decided to gather the best and brightest builders, architects, and workers to embark on the challenge of building a bridge across the Golden Gate Strait. With safety nets in place, the construction began in 1937. Building the anchorages first, the builders then move on to the towers on each end, and then to the three-foot thick cables to support the suspension bridge. Lastly, workers labored to complete the roadway which became the most dangerous and treacherous part of the entire task. The builders had to keep the bridge balance, so it wouldn't fall into the bay. Today, over sixty-five years later, the bridge remains a life-line for the people of the San Francisco Bay Area.

Answer:

  • The authors reason for writing this piece seems to be to

Inform the reader

  • What body of water does The Golden Gate Bridge cross?
  • Golden Gate Strait

  • Why was the roadway so dangerous to build?
  • If the road wasn't balanced, it would collapse.

  • In the passage the word embark means to
  • Begin an undertaking, start

  • Which part of the bridge was built first?
  • Anchorage

Question 7: The Bicycle

Today, bicycles are so common that it's hard to believe they haven't always been around. But two hundred years ago, bicycles didn't even exist, and the ?rst bicycle, invented in Germany in 1818, was nothing like our bicycles today. It was made of wood and didn't even have pedals.Since then, however, numerous innovations and improvements in design have made the bicycle one of the most popular means of recreation and transportation around the world. In 1839, Kirkpatrick Macmillan, a Scottish blacksmith, dramatically improved upon the original bicycle design. Macmillan's machine had tires with iron rims to keep them from getting worn down. He also used foot-operated cranks like pedals, so his bicycle could be ridden at a quick pace. It didn't look much like a modern bicycle, though, because its back wheel was substantially larger than its front wheel. In 1861, the French Michaux brothers took the evolution of the bicycle a step further by inventing an improved crank mechanism. Ten years later, James Starley, an English inventor, revolutionized bicycle design. He made the front wheel many times larger than the back wheel, put a gear on the pedals to make the bicycle more ef?cient, and lightened the wheels by using wire spokes. Although this bicycle was much lighter and less tiring to ride, it was still clumsy, extremely top heavy, and ridden mostly for entertainment. It wasn't until 1874 that the ?rst truly modern bicycle appeared on the scene. (14) Invented by another Englishman, H.J. Lawson, the "safety bicycle" would look familiar to today's cyclists.This bicycle had equal-sized wheels, which made it less prone to toppling over. Lawson also attached a chain to the pedals to drive the rear wheel. With these improvements, the bicycle became extremely popular and useful for transportation. Today they are built, used, and enjoyed all over the world.

Answer:

  • The main idea of this passage is best expressed in which sentence?
  • Sentence (4): Since then, however, numerous innovations and improvements in design have made the bicycle one of the most popular means of recreation and transportation around the world.

  • Which of the following would be the best title for this passage?
  • A Ride through the History of Bicycles

Download Study Material

Buy This Study Material

$11.99
Buy Now
  • Immediate download after payment
  • Available in the pdf format
  • 100% satisfaction guarantee

Study Material Information

Category: HESI ENTRANCE EXAM
Description:

PDF Download HESI A2 READING COMPREHENSION PASSAGES - 1- COPY 2 DIAGRAM EXAM QUESTIONS Actual Qs and Ans Expert-Verified Explanation This Exam contains: -Guarantee passing score -33 Questions and A...

UNLOCK ACCESS $11.99