PDF Download
HESI READING A2 - IMMIGRATION EXAM QUESTIONS
Actual Qs and Ans Expert-Verified Explanation
This Exam contains:
-Guarantee passing score -10 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert-Verified Explanation
Question 1: 5. Which of the following is true, according to the passage?
(a) A quota system was in place from 1908 (b) A peak period of immigration was in the late 1800s and early 1900s (c) Slaves were not counted in the first census (d) Only those who paid taxes were included in the first census
Answer:
(b) A peak period of immigration was in the late 1800s and early 1900s
Question 2: 9. Which of the following is NOT true about immigrants
(a) They were subjected to an official quota in the Immigration Act from 1924 (b) During the 1900s immigrants numbered 1 percent of the total population (c) Settlers of Hispanic origin arrived centuries before those from Europe (d) Numbers began to be limited from 1921
Answer:
(b) During the 1900s immigrants numbered 1 percent of the total population
Question 3: 10. Which of the following can be inferred from the passage
(a) Preserving a developing "American" culture was a major factor leading to the introduction of the quota system (b) Racial and ethnic assimilation did not occur as planned (c) Racial and ethnic tensions would have increased if the quota system had not been introduced (d) The quota system was introduced to limit population growth
Answer:
(a) Preserving a developing "American" culture was a major factor leading to the introduction of the quota system
Question 4: 7. The word "concept" in line 16 is closest in meaning to
(a) Location (b) Type (c) Complexity (d) Thought
Answer:
(d) Thought
Question 5: 1. Why did the author write the passage?
(a) To outline the ways immigration has been restricted (b) To emphasize the impact of migrants from Europe (c) To explain and give examples of the concept of a "melting pot" (d) To summarize the main features of immigration
Answer:
(d) To summarize the main features of immigration Question 6: 4. The word "their" in line 5 refers to which of the following (a) Immigrants (b) People of Hispanic origin (c) White citizens (d) Native Americans
Answer:
(c) White citizens Question 7: 8. The word "virtually" in line 21 is closest in meaning to (a) Effectively (b) Occasionally (c) Thoroughly (d) Undeservedly
Answer:
(a) Effectively
Question 8: 2. According to the passage, which ancestry predominated at the time of the first census?(a) Native Americans (b) Negroes (c) English (d) Hispanic
Answer:
(c) English
Question 9: 3. The word "ancestry" in line 5 is closest in meaning to
(a) Origins (b) Inheritance (c) Color (d) Freedom
Answer:
(a) Origins Question 10: 6. The number of immigrants taken in over the 100 years to 1915 was (a) probably about 1 million (b) about 35 million (c) 8.4 million (d) about 4 million
Answer:
(b) about 35 million