PDF Download
HESI READING EXAM QUESTIONS
Actual Qs and Ans Expert-Verified Explanation
This Exam contains:
-Guarantee passing score -100 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert-Verified Explanation Question 1: Passage #7 (The Water Cycle) Knowing that the cooling of water vapor results in condensation, one could conclude that _______ is/are a factor in the evaporation process.
Answer:
Heat
Question 2: Passage #11 (Voice) The information presented is ?
Answer:
Slanted against people with piercing voices.
Question 3: Passage #2 (Food and drink) What is implied by this paragraph?
Answer:
We should eat and drink in reasonable quantities.Question 4: Passage #18 Isaac Asimov: Meaning of "prolific"
Answer:
High productivity
Question 5: Passage #8 (Title Amazon Rainforest) Look at the end of paragraph two. What does the author refer to when he says "rich and diverse land" at the beginning of paragraph 3?
Answer:
2,000 birds and mammals in the Amazon rainforest
Question 6: Passage #8 Title Amazon Rainforest
About 6% of the earth is covered by rainforests. The largest rainforest in the world is theAmazon Basin, which stretches over 2.3 million square miles in nine different South American countries. This area is double the length of all the other remaining rainforests in the world. Brazil contains 60%of the Amazonian rainforest, since it lies at the mouth of the river Amazon. This river is the second largest in the world and contains more than one-fifth of the world's fresh water.The Amazon rainforest is a type of wet broadleaf forest. The weather there is very humid and warm as it rains quite a bit. Because of the high rainfall, the forest is very rich and green. The tree leaves are pointed and narrow so that the raindrops can easily drop off wet plants. This tropical rainforest has more living species than the entire European continent. There are over 400 types of insects living in one single rainforest tree for a total of 2.5 million species. One square kilometer of rainforest may contain over 75,000 types of trees and approximately 438,000 different kinds of plants, which comes to a total of 90,000 tons of greenery overall. The Amazon rainforest is home to 2,000 birds and mammals, with one in every five birds in the world living there. Local farmers have lived off this rich and diverse land for thousands of years. They have been able to find food and water here without destroying the land. The Kayapo people of Brazil farm in an environmentally- friendly way. Instead of chemicals, they use burned wood to enrich the soil, and plant banana trees, which attract wasps. These wasps then feed on leafcutter ants and get rid of these harmful insects. The rainforest also offers a lot of tropical fruits, such as bananas and coconuts, as food. Cinnamon is made from the bark of a rainforest tree. Amazonian Indians use the fruit and stem of the Buruti plant as a drink, to make bread and to build houses. Many other plants are used as medicine. But the Amazon rainforest is in very big danger of disappearing. 9,169 square miles of forest have been cut down in 2003 in Brazil alone. An area of the size of a football field is burned down basically every minute, which means that the rain forest may be gone by the year 2030.The dangers related to this type of activity are obvious. Trees take in poisonous carbon dioxide from the air and give off oxygen.There is more oxygen and less carbon dioxide around a rainforest. When trees are cut down, however, the amount of carbon dioxide increases, and the air gets warmer. This leads to global warming, which is extremely harmful to the environment. It is estimated that the burning of Brazilian rainforests alone produces 200 million metric tons of carbon dioxide a year. Another danger connected with destroying the rainforest is the disappearance of plants and animals.***. According to paragraph 1, which of the following is NOT mentioned about the Amazon Rainforest?
Answer:
Its precipitation
Question 7: Passage #8 (Title Amazon Rainforest) What does the sentence "people of Brazil farm in an environmentally friendly way" mean in paragraph 3?
Answer:
They do not poison the soil when farming.Question 8: Passage #17 Homonyms: What conclusion can be drawn from the article?
Answer:
In order to master English, the student must learn the Homonyms.
Question 9: Passage #6 ( Phobia) The author wants to conclude that?
Answer:
People can gain control or deal with phobias
Question 10: Passage #14 Title Changing Time
*** What is the meaning of "they" in the passage?
Answer:
Clock change DST
Question 11: Passage #1 Eating
Consumption of food is a universal necessity. Different cultures have developed different methods to accomplish the task. It is interesting to discover these differences and learn new ways to do things. European cultures developed cutlery (knives, forks, and spoons) to enable people to efficiently eat their food. Correct use of this tools changes with the times-what was polite in 1800 may not be considered proper manners today. China developed the chopstick as an efficient tool for eating. Mastery of the use of chopsticks can be difficult for the person not raised in the culture. The attempts of a novice to use chopsticks can be very amusing to the watcher, but frustrating for the hungry diner. Space travel has created new challenges for consuming food. Squeeze bottles and other unique packaging have enabled space travelers to get their needed nutrition. Chopsticks and forks do not work well in space.***What conclusion can be drawn about the article?
Answer:
The author explain differences in eating processes.Question 12: Passage #6 ( Phobia) The passage says that being afraid is normal and good, according to the passage why is having a phobia not normal and good?
Answer:
Because phobias are extreme and unreasonable.
Question 13: Passage #20 Laughter: The author's reason for writing this passage
Answer:
To persuade people to take a broad view of Native Americans Question 14: Passage #7 (The Water Cycle) What can the reader conclude from this passage about ponds and lakes?
Answer:
They are examples of groundwater reservoirs.
Question 15: Passage 12 White Elephant
Centuries ago, in the country of Siam, now known as Thailand, it was the custom of them rulers that displeased them by giving the offender a white elephant. Because the animal was could not be made to work as other elephants did, but still had to be fed hundreds of pounds of fruit and cared for in the most lavish style. The recipient could not give the elephant to anyone else, as it was the ruler, who would be greatly displeased should the recipient not receive the gift graciously or care for in a grand style. This monetary burden could be a major liability to the recipient and in many cases they became impoverished. This is the origin of the term"white elephant" as it is used today to denote an unwanted gift. The way of gift exchange played during the holiday season is an offshoot of this. In this game, everyone brings, and the gifts are exchanged by drawing numbers and picking a gift in turn. The second person can choose or steal the first one. It is all in good fun, and people enjoy giving silly gifts and "stealing" someone else.*** How did the people regard a white elephant?
Answer:
People tried very hard not to offend the king so they would not receive a white elephant.
Question 16: Passage #18 Isaac Asimov
what is his greatest fear ?
Answer:
Flying Question 17: Passage #2 (Food and drink) The author's motive for writing the paragraph seems to have have been to?
Answer:
Urge self-control