• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

MTA HELPER EXAM 4612 QUESTION WITH CORRECT NSWER UPDATE

EXAMS AND CERTIFICATIONS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

1. What instrument should be used to check the voltage at the motor terminals of an AC motor hooked up to a power distribution box?  
   - Answer: Voltmeter

2. What instrument should be used to measure the shaft diameter of a motor accurately to one thousandth of an inch?  
   - Answer: Micrometer

3. What instrument should be used to determine whether 25 Hz or 60 Hz is present in an electrical circuit?  
   - Answer: Frequency meter

4. What is the proper instrument to use to determine the diameter of the conductor of a piece of electric hookup wire?  
   - Answer: Wire gauge

5. What should be used to measure the amount of electrical power being used in a balanced three-phase circuit?  
   - Answer: Wattmeter


6. What instrument can be used to observe the electrical waveform at a given point in an electrical circuit?  
   - Answer: Oscilloscope

7. What is the proper instrument to use for measuring the width of a door?  
   - Answer: 6-foot folding ruler

8. What instrument should be used to accurately check the diameter of a one-inch hole with a tolerance of plus or minus 0.003 inches reamed in a steel block?  
   - Answer: Vernier Caliper

9. How many conductors are required to connect a three-phase delta-connected heater bank to an electric power panel board?  
   - Answer: 3

10. What wire size is most commonly used for branch lighting circuits in homes?  
    - Answer: #12 A.W.G.

11. When installing electrical circuits, what tool should be used to pull wire through a conduit?  
    - Answer: Snake

12. To light a 300 W lamp, which switches must be closed?  
    - Answer: X and Z

13. If switches W, X, Y, and Z are all closed suddenly, what will happen?  
    - Answer: The lamp will light and the motor will rotate

14. With 120 volts applied across a 10-ohm resistor, how many amps of current are drawn by the resistor?  
    - Answer: 12

15. What is the approximate current drawn by a 300 W lamp when lighted?  
    - Answer: 2.5 amps

16. Of the following materials, which is the best conductor of electricity?  
    - Answer: Copper

17. What is the sum of 6'6", 5'9", and 2'1 1/2"?  
    - Answer: 14'4 1/2"

18. What is the total length of electrical conduit that must be run for lengths of 14'6", 21'3", 6'0", and 22'9"?  
    - Answer: 64'6"

19. Of the following electrical devices, which one is not normally used in direct current electrical circuits?  
    - Answer: Transformer

20. How many 120-volt light bulbs should normally be connected in series across a 600-volt electric line?  
    - Answer: 3

21. Of the following motors, which one does not have any brushes?  
    - Answer: Squirrel cage induction

22. What instrument should be used to accurately measure the resistance of a 4700-ohm resistor?  
    - Answer: Ohmmeter


23. What instrument should be used to measure the current in an electric circuit?  
    - Answer: Ammeter

24. What instrument should be used to measure the insulation resistance of a rubber-covered electrical cable?  
    - Answer: Megger

25. What is the lowest voltage that a neon tester can detect?  
    - Answer: 80 volts

26. What is the best procedure to use when storing tools that are subject to rusting?  
    - Answer: Apply a light coating of oil to the tools

27. If 3 1/2-inch-long nails are required to nail wood framing members together, what nail size should be used?  
    - Answer: 16d

28. Of the four motors, which one can operate only on alternating current?  
    - Answer: Induction motor

29. What is the sum of 1/3 + 2/6 + 5/6?  
    - Answer: 1 17/30

30. What instrument should be used to measure the state of charge of a lead-acid storage battery?  
    - Answer: Hydrometer

31. If three 1 1/2-volt dry cell batteries are wired in series, what is the total voltage provided?  
    - Answer: 4.5 volts

32. Taking into account time-and-a-half payment for overtime over 40 hours, what is the gross pay of an employee who works 43 hours in a week at a rate of $10.68 per hour?  
    - Answer: $475.26

33. What is the sum of 0.365 + 3.941 + 10.676 + 0.784?  
    - Answer: 15.766

34. To transmit mechanical power between two rotating shafts at right angles to each other using two gears, what type of gears are used?  
    - Answer: Bevel

35. To properly ground the service electrical equipment in a building, where should the ground connection be made?  
    - Answer: The cold water line entering the building

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: EXAMS AND CERTIFICATIONS
Description:

MTA HELPER EXAM 4612 QUESTION WITH CORRECT NSWER UPDATE

UNLOCK ACCESS $35.00