• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

NCCER 00105 BASIC SAFETY CONSTRUCTION SITE

Exam (elaborations)

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

NCCER 00105 BASIC SAFETY (CONSTRUCTION SITE

SAFETY ORIENTATION) 6TH EDITION EXAM QUESTIONS

Qs and Ans - Expert- Explanation - ing score -100 Questions and Answers

-Format: Multiple-choice / Flashcard

Question 1: Occupational Safety and Health Administration (OSHA)

Answer:

An agency of the Us Deparment of Labor. Also refers to the occupational saftey and Health Act of 1970, a law that applies to more than more than 111 million workers and 7 million job sites in the country.

Question 2: Positioning

Answer:

Lanyards that have no shock-absorbing features are used for

Question 3: Blood

Answer:

Hepatitis can be caused by contact with

Question 4: management system

Answer:

The organization of a company's management, including reporting procedures, supervisory responsibility, and administration.

Question 5: The respirator that would be used where dust or solid particles might be inhaled is a

_____.

  • a supplied air mask
  • full face piece mask with chemical canisters
  • half mask or mouth piece with a mechanical filter
  • self contained breathing apparatus

Answer:

  • half mask or mouth piece with a mechanical filter
  • Question 6: When placing a ladder against a platform or roof, the top of the ladder should extend above the point where the ladder touches the platform or roof by at least ______.

  • 2 feet (61 cm)
  • 3 feet (91 cm)
  • 4 feet (1.2 m)
  • 5 feet (1.5 m)

Answer:

  • 3 feet (91 cm)
  • Question 7: When other workers are working near a welding operation, the standard practice is to ______.

  • weld at a lower temperature to reduce risks
  • stop work until everyone leaves
  • make sure there are plenty of fire extinguishers available
  • screen the work area with welding shields

Answer:

  • screen the work area with welding shields

Question 8: Double insulated tools

Answer:

A polarized electrical receptacle is used for

Question 9: accident

Answer:

Per the US Occupational Safety and Healthy administration (OSHA), an unplanned event that results in personal injury or property damage.

Question 10: Excavation

Answer:

Any man-made cut, cavity, trench, or depression in the earth surface, formed by removing earth. It can be made for anything from basements to highways.

Question 11: Cover the opening and label the cover

Answer:

If there is a hole in the floor of a structure, the preferred method of protecting workers from falls is to

Question 12: Three wire system

Answer:

One of the most common grounding systems used for protection against accidental electrical shock is the

Question 13: Competent person

Answer:

Daily inspection of an excavation must be performed by a

Question 14: Paint

Answer:

One source of lead on some job sites is

Question 15: Hydraulic

Answer:

Powered by fluid under pressure.

Question 16: The D-ring or support point on a safety harness should be placed _____.

  • between the should blades
  • at the back of the neck
  • around the waist
  • over the rib cage

Answer:

  • between the shoulder blades

Question 17: competent person

Answer:

A personal fall arrest system should be inspected monthly by a

Question 18: Flammable

Answer:

Capable of easily igniting and rapidly burning; used to describe a fuel with a flash point below 100°F

(38°C).

Question 19: Personal Protective Equipment (PPE)

Answer:

Equipment or clothing designed to prevent or reduce injuries.

Question 20: lockout/tagout

Answer:

A formal procedure for taking equipment out of service and ensuring that it cannot be ope until a qualified person has removed the lockout or tagout device (such as a lock or warning tag).

Question 21: One of the symptoms of heat stroke is _____.

  • the body temperature drops by several degrees
  • cool pale and moist skin
  • extremely high body temperature
  • heavy sweating

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: Exam (elaborations)
Description:

NCCER 00105 BASIC SAFETY CONSTRUCTION SITE

UNLOCK ACCESS $35.00