NIC ESTHETICS 2 EXAMS 200 QUESTIONS AND

EXAMS AND CERTIFICATIONS
Loading...

Loading secure study material viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • P a g e

NIC ESTHETICS

EXAM 2 EXAMS TEST

BANK

QUESTIONS AND ANSWERS

Question 1: Which of the following is a Hypertrophy of thickened skin cells?

  • Dermatitis
  • Keratosis
  • Psoriasis
  • Eczema

Correct Answer: Keratosis

Question 2: Which function of the skin protects the body by sending messages to the brain?

  • Excretion
  • Secretion
  • Sensation
  • Absorption

Correct Answer: Sensation

Question 3: Which of the following masks is used to absorb excess oil on the skin?

  • Gel
  • Paraffin
  • P a g e
  • Alginate
  • Clay

Correct Answer: Clay

Question 4: What type of muscle is responsible for one organ only and functions

involuntarily?

  • Striated
  • Cardiac
  • Smooth
  • Voluntary

Correct Answer: Cardiac

Question 5: Which of the following is the recommended protocol in the proper hand washing technique?

  • Using a paper towel, turn on the warm water and lather and scrub hands with liquid
  • antibacterial soap for 15 seconds.

  • Turn on cold water and quickly rinse hands with soap for 5 seconds.
  • Scrub hands with hot water and no soap for 30 seconds.
  • Apply hand sanitizer and rub until dry without using water.

Correct Answer: Using a paper towel, turn on the warm water and lather and scrub hands with liquid antibacterial soap for 15 seconds.

Question 6: Which of the following skin care products attracts moisture to the skin?

  • Emollients
  • P a g e
  • Humectants
  • Surfactants
  • Preservatives

Correct Answer: Humectants

Question 7: Which medication is commonly used to treat bacterial infections but is also considered to be a possible contraindication for a variety of facial treatments?

  • Antihistamines
  • Analgesics
  • Antibiotics
  • Antidepressants

Correct Answer: Antibiotics

Question 8: Virucidal properties must be included in a chemical product used for which of the following infection control procedures?

  • Disinfection
  • Sanitation
  • Sterilization
  • Cleaning

Correct Answer: Disinfection

Question 9: Which form of exfoliation uses a creme to remove dead skin cells from the surface of the skin?

  • Microdermabrasion
  • P a g e
  • Chemical peel
  • Laser resurfacing
  • Gommage

Correct Answer: Gommage

Question 10: Which of the following steps would be performed first during the basic facial procedure?

  • Extractions
  • Application of steam
  • Massage
  • Application of mask

Correct Answer: Application of steam

Question 11: Which of the following are primary colors?

  • Green, orange, and purple.
  • Black, white, and gray.
  • Yellow, red, and blue.
  • Cyan, magenta, and yellow.

Correct Answer: Yellow, red, and blue.

Question 12: Which of the following is an example of sensitive, dilated skin that can benefit from soothing treatments?

  • Rosacea
  • Acne

Download Study Material

Buy This Material

$35.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this material
  • Download anytime
  • No expiration

Study Material Information

Category: EXAMS AND CERTIFICATIONS
Description:

NIC ESTHETICS 2 EXAMS 200 QUESTIONS AND

Get this material $35.00