• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

PEST CONTROL BRANCH 2 EXAM NEWEST COMPLETE 250 QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS

EXAMS AND CERTIFICATIONS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

  • P a g e

PEST CONTROL BRANCH 2 EXAM NEWEST

COMPLETE QUESTIONS AND

CORRECT DETAILED ANSWERS

Question 1: Which application procedure is highly effective for treating an

interior carpet for fleas?

  • High pressure stream
  • Low pressure spray fan
  • Dusting formulation
  • Thermal fogging

Correct Answer: B

Question 2: Why would it be useful to treat the family dog at the same time the

residence is being treated for fleas?

  • Cures the dog's skin allergies
  • Eliminates ticks simultaneously
  • Reduces possibility of re-infestation
  • Kills flea eggs instantly on contact

Correct Answer: C

  • P a g e

Question 3: How does an insect-growth regulator (IGR) treatment affect fleas?

  • Kills adult fleas on contact
  • Prevents fleas from reproducing
  • Repels fleas from the area
  • Suffocates flea pupae

Correct Answer: B

Question 4: It is necessary to find out from the home owner where the pet's

bedding is during a flea inspection in a residence.

  • True
  • False

Correct Answer: A

Question 5: In which stage of the flea's life cycle are pesticides ineffective

and hardest to control?

  • Egg
  • Larva
  • Pupae
  • Adult

Correct Answer: C

Question 6: Why should you have the home owner vacuum after treatment for

fleas?

  • P a g e
  • To cause pupa to turn into adults
  • To remove pesticide odor
  • To dry the carpet faster
  • To collect dead adult fleas only

Correct Answer: A

Question 7: Flea eggs can be recognized by what color?

  • Dark brown
  • Pearly white
  • Translucent yellow
  • Black

Correct Answer: B

Question 8: What flea is the most common pest in and around U.S. homes?

  • Dog flea
  • Human flea
  • Cat flea
  • Rat flea

Correct Answer: C

Question 9: In what location in the interior of a residence would flea larvae

most likely be found?

  • In the carpet
  • P a g e
  • On the ceiling
  • In kitchen cabinets
  • Inside wall voids

Correct Answer: A

Question 10: Which weather condition is highly conducive to flea development?

  • Cold and dry
  • Hot and dry
  • Warm and humid
  • Cool and humid

Correct Answer: C

Question 11: Which residual insecticide application method provides the

quickest knockdown for the control of fleas in the lawn area?

  • Granular application
  • Baiting
  • Dusting
  • Power spray

Correct Answer: D

Question 12: Preparing a house for chemical treatment of what pest involves

removing objects from the floor beforehand?

  • Fruit flies

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: EXAMS AND CERTIFICATIONS
Description:

PEST CONTROL BRANCH 2 EXAM NEWEST COMPLETE 250 QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS

UNLOCK ACCESS $35.00