Prophecy Core Mandatory Part 2 Version 1 2026/2027 Update Questions and

EXAMS AND CERTIFICATIONS
Loading...

Loading secure study material viewer...

Page 0 of 0

Document Text

PROPHECY CORE MANDATORY PART 2

1. Question: What should you assess regardless of age group?

  • Driving ability
  • Confusion or Depression
  • Retirement plans
  • Pediatric milestones

Correct Answer: B) Confusion or Depression

2. Question: The National Patient Safety Goal 6 is to improve the safety of

clinical alarm systems. What is the rationale for this goal?

  • To reduce the electricity costs of the facility
  • To improve patient safety if clinical alarm systems are not properly managed
  • To ensure alarms are loud enough to be heard in the parking lot
  • To replace all manual monitoring with automated systems

Correct Answer: B) To improve patient safety if clinical alarm systems are not

properly managed

3. Question: What is an important concept of being a patient advocate?

  • Making decisions for the patient to save time
  • Accepting the patient's decision
  • Convincing the patient to follow the doctor's personal beliefs
  • Limiting the information given to the patient's family

Correct Answer: B) Accepting the patient's decision

4. Question: Which of the following is a patient responsibility?

  • To diagnose their own condition using the internet
  • To ask for pain relief when the pain first begins
  • To perform their own dressing changes
  • To supervise the nursing staff

Correct Answer: B) To ask for pain relief when the pain first begins

5. Question: What does sandwich generation mean?

  • A generation that prefers quick meals over sit-down dinners
  • The generation responsible for caring for their parents and their children
  • Healthcare workers who work back-to-back double shifts
  • Patients who require a specific soft-food diet

Correct Answer: B) The generation responsible for caring for their parents and

their children

  • Question: Which of the following is good practice when listening to patients?
  • Checking your watch frequently to stay on schedule
  • Show your genuine interest in the patient's replies
  • Interrupting the patient to finish their sentences
  • Documenting in the computer without looking at the patient

Correct Answer: B) Show your genuine interest in the patient's replies

7. Question: When delivering care, you need to determine which type of

language in patients?

  • Slang
  • Primary
  • Medical
  • Academic

Correct Answer: B) Primary

8. Question: What should your goals in end-of-life care include?

  • Prolonging life at all costs, regardless of patient wishes
  • Ensuring that decisions made are consistent with the values and desires of
  • the patient

  • Minimizing communication with the family to avoid emotional stress
  • Following a standardized protocol that is the same for every patient

Correct Answer: B) Ensuring that decisions made are consistent with the values

and desires of the patient

9. Question: Which of the following is accurate concerning nonverbal

communication?

  • Pointing with a finger is the general way to gesture among Filipinos
  • A smile is an expression that means the same thing in all cultures
  • Giving a thumbs up universally means "all clear"
  • Touching another person's head is considered offensive in some cultures

Correct Answer: D) Touching another persons head is considered offensive in

some cultures.

10. Question: Which of the following is an ethical dilemma?

  • A nurse clocking in 5 minutes early for a shift
  • A medical device company buying a trip to New York City for a physician,
  • as a thank you for using their device during a recent surgery

  • A patient asking for a glass of water before surgery
  • A hospital offering free parking to its employees

Correct Answer: B) A medical device company buying a trip to New York City

for a physician, as a thank you for using their device during a recent surgery

11. Question: What is the intention of the Universal Protocol?

  • To ensure all hospitals use the same brand of soap
  • Prevent wrong site, wrong procedure, wrong person surgery
  • To standardize the dress code for all surgeons
  • To allow patients to choose their own surgical instruments

Correct Answer: B) Prevent wrong site, wrong procedure, wrong person surgery

12. Question: According to the National Patient Goals, which type of therapy

poses a risk to patients due to its complex dosing?

  • Vitamin therapy
  • Anticoagulation therapy
  • Physical therapy
  • Aromatherapy

Correct Answer: B) Anticoagulation therapy

13. Question: What does a comprehensive systematic analysis following a

sentinel event help identify?

  • Which individual employee to terminate immediately
  • The contributory factors associated with the event
  • The best way to hide the event from the public
  • The cost of the equipment involved

Correct Answer: B) The contributory factors associated with the event

14. Question: Which of the following is accurate concerning patient rights?

  • Patients only have rights if they have private insurance
  • Health information must be provided in a language that patients understand

Download Study Material

Buy This Material

$35.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this material
  • Download anytime
  • No expiration

Study Material Information

Category: EXAMS AND CERTIFICATIONS
Description:

Prophecy Core Mandatory Part 2 Version 1 2026/2027 Update Questions and

Get this material $35.00