• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

PUBLIC ADJUSTER EXAM

Exam (elaborations)

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

PUBLIC ADJUSTER EXAM

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -100 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation

Question 1: Frame construction

Answer:

Wood

Question 2: Masonry noncombustible

Answer:

Walls masonry, floor noncomb

Question 3: Losses up to 2,500 will be covered based upon a...

Answer:

Replacement cost

Question 4: Complete investigation

Answer:

30 working days

Question 5: Noncombustible

Answer:

Metal

Question 6: Subrogation

Answer:

going after the third party's negligence

Question 7: Personal property is adjusted on a .....

Answer:

ACV basis

Question 8: Material misrepresentation

Answer:

can reject coverage

Question 9: Dwelling and commercial(Nonowner occupied)

Answer:

Nonpayment and material mis 15 days, underwriting 60 days Question 10: Refund payments, return instruments, and take necessary actions under contract

Answer:

15 working days

Question 11: Exclusions for A and B

Answer:

Weather, acts or decisions, and faulty planning

Question 12: Homeowner form HO 00 02 or Broad form

Answer:

written on a replacement cost basis, must have 80% value

Question 13: Scheduled Personal Property Endorsement

Answer:

have values in excess of the policy limit, no deductible.

Question 14: Homeowners policy

Answer:

owner occupied private residential exposures, covers direct loss of A, B, and C

Question 15: Hazards

Answer:

Physical, Moral, and Morale

Question 16: Respond to an insurance department inquiry

Answer:

15 working days

Question 17: Death of insured

Answer:

180 days after death or after the policy ends

Question 18: FRC

Answer:

replace damaged with functional equivalent

Question 19: Days to rescind a contract

Answer:

  • calendar days

Question 20: excess coverage

Answer:

pays after primary

Question 21: Provide claim forms and reasonable assistance

Answer:

10 working days

Question 22: Coverage C

Answer:

Personal Property Question 23: Dwelling policy provides insurance for residential properties up to..

Answer:

  • units occupied by no more than 5 roomers

Question 24: How can an adjuster collect his fee?

Answer:

a percentage of each check, not the lump sum

Question 25: Indemnity

Answer:

Principle of restoring the extent of the loss

Question 26: Public Adjuster minimum standards

Answer:

Title must read Public Adjuster contract Name phone number address and business name of Adjuster Address of the insured and name Percentage of the payments received execution date and signatures right to cancel

Question 27: ACV

Answer:

Replacement cost minus depreciation

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: Exam (elaborations)
Description:

PUBLIC ADJUSTER EXAM

UNLOCK ACCESS $35.00