• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

SECNAVINST 5510.30C, DEPARTMENT OF THE NAVY

EXAMS AND CERTIFICATIONS

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

SECNAVINST 5510.30C, DEPARTMENT OF THE NAVY

PERSONNEL SECURITY PROGRAM EXAM QUESTIONS

Qs and Ans Expert- Explanation

This Exam contains:

-Guarantee passing score -92 Questions and Answers -format set of multiple-choice -Expert- Explanation Question 1: Who can be designated as an Activity Assistant Security Manager (AASM)?

  • Officers and enlisted personnel E-7 or above
  • Civilian employees GS-7 or above
  • Officers, enlisted personnel E-7 or above, or civilians GS-7 or above
  • Any command personnel regardless of rank or grade

Answer:

  • Officers, enlisted personnel E-7 or above, or civilians GS-7 or above
  • Question 2: Which group of personnel is exempt from investigation to determine suitability for federal employment if their break in employment is less than 24 months?

  • Consultants
  • Summer hires
  • Reemployed annuitants
  • Temporary employees

Answer:

  • Consultants
  • Question 3: What formal training is required for the Activity Security Manager (ASM)?

  • Completion of a Tier 5 (T5) background investigation
  • Naval Security Manager Course
  • Completion of a Tier 4 (T4) background investigation
  • Marine Corps Security Management Course

Answer:

  • Naval Security Manager Course
  • Question 4: What level of security clearance is required for personnel assigned to cryptographic duties?

  • T1
  • T3
  • T3R
  • T5

Answer:

  • T3R
  • Question 5: Who is responsible for coordinating personnel and information security requirements when classified contracts are awarded to industry?

  • ISSM
  • COSR
  • CO
  • TSCA

Answer:

  • COSR

Question 6: What is the minimum investigation requirement for civilian summer hires in designated non-critical sensitive positions?

  • Tier 1 (T1)
  • Tier 3 (T3)
  • Tier 5 (T5)
  • No investigation is required for summer hires

Answer:

  • Tier 3 (T3)
  • Question 7: When may an individual submit a written appeal directly to the PSAB (Personnel Security Appeals Board)?

  • Only if they have a personal appearance
  • Within 10 days of receiving the LOD or LOR
  • Without notifying the command
  • If they have a valid justification

Answer:

  • Within 10 days of receiving the LOD or LOR
  • Question 8: What should COs do if they need to deny a contractor access to command areas and information?

  • Report to the CSA
  • Contact DCSA directly
  • Notify the contractor's supervisor

Answer:

  • Report to the CSA
  • Question 9: What types of training are required based on an individual's designated level of access and scope of duties?

  • Cybersecurity and foreign language training
  • Security awareness and foreign travel training
  • Cybersecurity, security awareness, and functional competency training
  • Physical fitness and foreign relations training

Answer:

  • Cybersecurity, security awareness, and functional competency training
  • Question 10: Who presides over the Personnel Security Appeals Board (PSAB) to review and decide appeals of unfavorable DoD Consolidated Adjudications Facility (CAF) determinations?

  • Commanding Officer (CO)
  • Deputy Assistant Secretary of the Navy (Civilian Human Resources)
  • President, Personnel Security Appeals Board (PSAB)
  • Chief of Naval Operations (CNO)

Answer:

  • President, Personnel Security Appeals Board (PSAB)
  • Question 11: Who is the Investigative Service Provider (ISP) for all Department of Defense Background Investigations (BIs)?

  • DoD CAF
  • DUSN (S&I)
  • DCSA
  • DON

Answer:

  • DCSA
  • Question 12: Who serves as the liaison between the DoD CAF and the individual during the personnel security determination process?

  • The individual's supervisor
  • The Administrative Judge
  • The Director of Review Boards
  • The Administrative Support Manager (ASM)

Answer:

  • The Administrative Support Manager (ASM)

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: EXAMS AND CERTIFICATIONS
Description:

SECNAVINST 5510.30C, DEPARTMENT OF THE NAVY

UNLOCK ACCESS $35.00