• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

SERVSAFE CHAPTER 11 - SAFE FACILITIES AND

Exam (elaborations)

What's included in this material?

  • Up-to-date Content: This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Instant Access: Immediately available for download right after your purchase.
  • Multi-Device: High-quality PDF format, easily readable on your phone, tablet, or PC.
  • Verified Quality: Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Sample Content from this Document

PDF Download

SERVSAFE CHAPTER 11 - SAFE FACILITIES AND

EQUIPMENT EXAM QUESTIONS

Qs and Ans - Expert- Explanation - ing score -9 Questions and Answers

-Format: Multiple-choice / Flashcard

Question 1: vacuum breaker

Answer:

a mechanical device that prevents backsiphonage

Question 2: NSF

Answer:

organization that develops and publishes standards for sanitary equipment design. It also assesses and certifies that equipment has met these standards. Restaurant and food service managers should look for an NSF International mark on commercial foodservice equipment.

Question 3: Porosity

Answer:

Extent to which water and other liquids are absorbed by substance. Term usually used in relation to flooring material.

Question 4: Booster heater

Answer:

Water heater attached to hot water lines leading to dishwashing machines or sinks. Raises water temperature required for heat sanitizing of tableware and utensils.

Question 5: Cross connection

Answer:

Physical link through which contaminants from drains, sewers, or other wastewater sources can enter the drinkable water supply. A hose connected to a faucet and submerged in a mop bucket is an example

Question 6: Backflow

Answer:

Unwanted reverse flow of contaminants through a cross connection into a drinkable water system. It occurs when the pressure in the drinkable water supply drops below the pressure of the contaminated supply

Question 7: Resiliency

Answer:

Ability of a surface to react to a shock without breaking or cracking, usually in relation to a flooring material.

Question 8: Coving

Answer:

Curved, sealed edge placed between the floor and wall to eliminate sharp corners or gaps that would be impossible to clean. Coving also eliminates hiding places for pests and prevents moisture from deteriorating walls.

Question 9: Air gap

Answer:

Air space used to separate a water supply outlet from any potentially contaminated source. The air space between the floor drain and the drainpipe of a sink is an example. An air gap is the only completely reliable method for preventing backflow.

Download Study Material

Buy This Study Material

$35.00
Buy Now

Study Material Information

Category: Exam (elaborations)
Description:

SERVSAFE CHAPTER 11 - SAFE FACILITIES AND

UNLOCK ACCESS $35.00