• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

1.UndertheFLSAenterprisecoveragetest,hospitalsandnursinghomesareonlycoverediftheirannualchargesfor

Testbanks Dec 31, 2025 ★★★★☆ (4.0/5)
  • This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Immediately available for download right after your purchase.
  • Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Document Text

1. Under the FLSA enterprise coverage test, hospitals and nursing homes are only covered if their annual charges for services are at least $500,000.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

2. Institutions of higher education are extended coverage under FLSA without regard to their annual sales volume.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

3. If a business does not meet the enterprise coverage test, none of its workers qualify for individual employee coverage.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

4. Domestics are excluded from coverage under the FLSA individual employee coverage.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

5. A discretionary bonus is included in an employee's regular rate of pay.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

6. All interns in the for-profit sector are exempt from the minimum wage and overtime requirements of the FLSA.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1 CopyrightCengageLearning.Poweredby Cognero.Page 1Chapter 2

Payroll Accounting 2017 27th Edition Bieg Visit TestBankDeal.com to get complete for all chapters

7. Employees paid biweekly receive their remuneration every two weeks.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

8. In January 2017, workers who receive the minimum hourly wage are paid $6.10 an hour.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

9. A retail shop may employ a full-time student at $5.00 per hour.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

10. A college may employ its own full-time students at 85 percent of the minimum wage.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

11. All major cities have enacted ordinances establishing a so-called “living wage” at $10.25 per hour.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

12. The FLSA defines a tipped employee as one who regularly receives tips of more than $20 a month.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1 CopyrightCengageLearning.Poweredby Cognero.Page 2Chapter 2

13. An employer can credit up to $5.12 of a tipped employee's minimum wage as coming from the tips received by that employee.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

14. The FLSA requires that workers receive overtime pay for all hours worked in excess of 40 in a workweek.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

15. The FLSA requires that workers receive overtime pay of twice the employees' regular hourly rate for hours worked on Sunday.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

16. Employees who are receiving remedial education may work up to 10 hours overtime each week without receiving overtime pay.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

17. Public safety employees of a state can be granted compensatory time off in lieu of overtime compensation.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

18. All employers can grant compensatory time off to employees in place of overtime pay.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1 CopyrightCengageLearning.Poweredby Cognero.Page 3Chapter 2

19. Exempt professional employees are exempt from all provisions of the FLSA—minimum wages, overtime pay, and equal pay.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

20. Employees paid by the hour without a guarantee of a weekly minimum salary do not qualify for the salary test for white-collar workers.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

21. One of the tests to be met for the white-collar exemption for an executive is to be paid a salary of at least $913 per week.a. True b. False

ANSWER:  True

POINTS:  1

22. The Equal Pay Act stipulates that there cannot be any wage differentials between the sexes.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

23. Under no conditions may children under age 16 be employed in food service establishments.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1

24. The FLSA sets no limits upon the number of hours that a 15-year-old person may work so long as the overtime pay provisions are met.a. True b. False

ANSWER:  False

POINTS:  1 CopyrightCengageLearning.Poweredby Cognero.Page 4Chapter 2

User Reviews

★★★★☆ (4.0/5 based on 1 reviews)
Login to Review
S
Student
May 21, 2025
★★★★☆

With its step-by-step guides, this document made learning easy. Definitely a excellent choice!

Download Document

Buy This Document

$35.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Testbanks
Added: Dec 31, 2025
Description:

1. Under the FLSA enterprise coverage test, hospitals and nursing homes are only covered if their annual charges for services are at least $500,000. a. True b. False ANSWER:...

Unlock Now
$ 35.00