• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

DATECREATED:20231:35AM

Testbanks Dec 29, 2025 ★★★★★ (5.0/5)
  • This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Immediately available for download right after your purchase.
  • Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Document Text

1.Scarcity means that society has less to offer than people wish to have.a.True b.False

ANSWER:   True

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Easy

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Introduction

DATE CREATED:  11/2/2023 1:35 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:35 AM

2.Economics is the study of the circulation of money between banks, taxpayers and the government.a.True b.False

ANSWER:   False

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Moderate

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Introduction

DATE CREATED:  11/2/2023 1:36 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:36 AM

3.Economists study how individuals make decisions, how they interact with each other and the factors that affect the economy as a whole.a.True b.False

ANSWER:   True

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Easy

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Introduction

DATE CREATED:  11/2/2023 1:36 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:37 AM Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.Page 11 Ten lessons from economics Principles of Macroeconomics (Asia Pacific Edition) 9e Joshua Gans, Stephen King, Martin Byford, Gregory Mankiw ( All Chapters, Original , ) 1 / 4

4. With careful planning, we can usually get something that we like without having to give up something else that we like.a. True b. False

ANSWER:   False

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Easy

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 1: People face trade-offs

DATE CREATED:  11/2/2023 1:37 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:38 AM

5. When the government redistributes income from the rich to the poor, society benefits since there are more poor than rich.a. True b. False

ANSWER:   False

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Moderate

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 1: People face trade-offs

DATE CREATED:  11/2/2023 1:38 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:38 AM

6. Efficiency refers to the size of the economic pie and equity refers to how the pie is divided.a. True b. False

ANSWER:   True

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Easy

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 1: People face trade-offs

DATE CREATED:  11/2/2023 1:38 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:39 AM CopyrightCengageLearning.Poweredby Cognero.Page 21 Ten lessons from economics 2 / 4

7. The opportunity cost of something refers to the price you pay to get it.a. True b. False

ANSWER:   False

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Easy

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 2: The cost of something is what you give up to get it

DATE CREATED:  11/2/2023 1:39 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:40 AM

8. The opportunity cost of consuming a unit of good X is the amount of resources that must be devoted to its production.a. True b. False

ANSWER:   False

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Moderate

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 2: The cost of something is what you give up to get it

DATE CREATED:  11/2/2023 1:40 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:41 AM

9. The marginal cost of something is what you give up to get one extra unit of a good.a. True b. False

ANSWER:   True

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Moderate

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 3: Rational people think at the margin

DATE CREATED:  11/2/2023 1:41 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:42 AM CopyrightCengageLearning.Poweredby Cognero.Page 31 Ten lessons from economics 3 / 4

10. Public policies to reduce emissions from cars do not affect the private costs and benefits of driving cars.a. True b. False

ANSWER:   False

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Moderate

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 4: People respond to incentives

DATE CREATED:  11/2/2023 1:42 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:42 AM

11. A higher price on a good is a disincentive to buying it.a. True b. False

ANSWER:   True

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Moderate

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 4: People respond to incentives

DATE CREATED:  11/2/2023 1:42 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:43 AM

12. In international trade, if one party gains, the other party loses.a. True b. False

ANSWER:   False

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Easy

QUESTION TYPE:  True / False

HAS VARIABLES:  False

TOPICS:   Principle 5: Trade can make everyone better off

DATE CREATED:  11/2/2023 1:43 AM

DATE MODIFIED:  11/2/2023 1:43 AM CopyrightCengageLearning.Poweredby Cognero.Page 41 Ten lessons from economics

  • / 4

User Reviews

★★★★★ (5.0/5 based on 1 reviews)
Login to Review
S
Student
May 21, 2025
★★★★★

The comprehensive coverage offered by this document helped me ace my presentation. A impressive purchase!

Download Document

Buy This Document

$35.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Testbanks
Added: Dec 29, 2025
Description:

1.Scarcity means that society has less to offer than people wish to have. a.True b.False ANSWER:   True POINTS:   1 DIFFICULTY:   Easy QUESTION TYPE:  True / False HAS VARIA...

Unlock Now
$ 35.00