• wonderlic tests
  • EXAM REVIEW
  • NCCCO Examination
  • Summary
  • Class notes
  • QUESTIONS & ANSWERS
  • NCLEX EXAM
  • Exam (elaborations)
  • Study guide
  • Latest nclex materials
  • HESI EXAMS
  • EXAMS AND CERTIFICATIONS
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • ATI EXAM
  • Gizmos
  • PORTAGE LEARNING
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • NURS EXAM
  • NSG Exam
  • Testbanks
  • Vsim
  • Latest WGU
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • DMV
  • WGU EXAM
  • exam bundles
  • Study Material
  • Study Notes
  • Test Prep

Test Bank For - Gosslin Test Bank For Principles of Microeconom...

Testbanks Dec 29, 2025
  • This is the latest version of the study guides, questions, and answers.
  • Immediately available for download right after your purchase.
  • Carefully curated content designed to help you prepare effectively.

Document Text

Principles of Microeconomics Thirteenth Edition (Global Edition) Karl E. Case Ray C. Fair Sharon M. Oster Principles of Microeconomics, 13e Revised by Randy Methenitis & Richard Gosslin For 1 / 4

Principles of Microeconomics, 13e (Case/Fair/Oster) Chapter 1 The Scope and Method of Economics 1.1 Why Study Economics?1) Which of the following is not listed in the book as a reason to study economics?

  • to learn a way of thinking
  • to understand society
  • to be an informed citizen
  • to learn how to make lots of money

Answer: D

Diff: 1

Topic: Why Study Economics?

Skill: Fact

Learning Outcome: Micro-1

2) Among the fundamental concepts in economics is

  • opportunity cost.
  • marginalism.
  • C)efficient markets.

  • all of the above

Answer: D

Diff: 1

Topic: Why Study Economics?

Skill: Conceptual

AACSB: Reflective Thinking

Learning Outcome: Micro-1

3) Which of the following is the best definition of economics?A)the study of how individuals and societies choose to use the scarce resources that nature and previous generations have provided

  • the study of how consumers spend their income
  • the study of how business firms decide what inputs to hire and what outputs to produce
  • the study of how the federal government allocates tax dollars

Answer: A

Diff: 1

Topic: Why Study Economics?

Skill: Definition

Learning Outcome: Micro-1

1

. 2 / 4

4) The rise of the modern factory system in England during the late eighteenth and early nineteenth centuries is known as the

  • Great Migration.
  • Industrial Revolution.
  • Wealth of Nations.
  • Dark Ages.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Why Study Economics?

Skill: Fact

Learning Outcome: Micro-1

5) Which of the following statements is not correct?

  • Economics is a behavioral science.
  • In large measure, economics is the study of how people make choices.
  • If poverty were eliminated, there would be no reason to study economics.
  • Economic analysis can be used to explain how both individuals and societies make decisions.

Answer: C

Diff: 1

Topic: Why Study Economics?

Skill: Conceptual

AACSB: Reflective Thinking

Learning Outcome: Micro-1

6) The study of economics

  • is a very narrow endeavor.
  • is a way of analyzing decision-making processes caused by scarcity.
  • is concerned with proving that capitalism is better than socialism.
  • focuses on how a business should function.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Why Study Economics?

Skill: Definition

Learning Outcome: Micro-1

7) Which of the following is not one of the three fundamental concepts of economics?

  • profit maximization
  • marginalism
  • opportunity cost
  • the working of efficient markets

Answer: A

Diff: 1

Topic: Why Study Economics?

Skill: Conceptual

Learning Outcome: Micro-1

2

. 3 / 4

8) Suppose that you purchased a ticket to a jazz festival for $100 from an online ticket broker.Once you arrived at the festival, you discovered that parking costs you an additional $15. In this situation, the additional $15 you pay for parking is an example of

  • an economic loss.
  • opportunity cost.
  • marginal cost.
  • an inefficient cost.

Answer: C

Diff: 2

Topic: Why Study Economics?

Skill: Conceptual

AACSB: Reflective Thinking

Learning Outcome: Micro-1

9) You have decided that you want to attend a costume party as Black Panther. You estimate that it will cost $40 to assemble your costume. After spending $40 on the costume, you realize that the additional pieces you need will cost you $25 more. The marginal cost of completing the costume is

A) $15.

B) $25.

C) $40.

D) $65.

Answer: B

Diff: 2

Topic: Why Study Economics?

Skill: Analytical

AACSB: Analytical Thinking

Learning Outcome: Micro-1

10) The concept of opportunity cost

  • is relevant only to economics.
  • can be applied to the analysis of any decision-making process.
  • applies to consumers but not to firms.
  • refers only to payments and incomes.

Answer: B

Diff: 1

Topic: Why Study Economics?

Skill: Conceptual

AACSB: Reflective Thinking

Learning Outcome: Micro-1

3 .

  • / 4

User Reviews

Login to Review

No reviews yet. Be the first to share your thoughts!

Download Document

Buy This Document

$35.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Testbanks
Added: Dec 29, 2025
Description:

Principles of Microeconomics Thirteenth Edition (Global Edition) Karl E. Case Ray C. Fair Sharon M. Oster Principles of Microeconomics, 13e Revised by Randy Methenitis & Richard Gosslin Test Bank F...

Unlock Now
$ 35.00