Managing Supply Chain and Operations An Integrative Approach Second Edition S.Thomas Foster Scott Sampson Cindy Wallin Scott Webb New York, NY for Managing Supply Chain and Operations Mahesh Srinivasan 1 / 4
1 Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.Managing Supply Chain and Operations, 2e (Foster) Chapter 1 Introduction to Supply Chain and Operations Management
1.1 Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
1) When a company moves its production to another country it is known as
- nearsourcing.
- insourcing.
- offshoring.
- onboarding.
Answer: C
Diff: Easy
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
2) The recent development where General Motors moved the production of some cars from Michigan to China can be described as
- insourcing.
- offshoring.
- onboarding.
- nearsourcing.
Answer: B
Diff: Moderate
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Reflective Thinking
3) The administration of transformation processes that create value for customers by meeting their needs or enabling them to meet their own needs is known as
- supply chain management.
- operations management.
- change management.
- process management.
Answer: B
Diff: Moderate
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
4) The cooperation between different firms to create value for customers is known as
- supply chain management.
- operations management.
- change management.
- process management.
Answer: A
Diff: Easy
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge 2 / 4
2 Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.5) The function in any business that is responsible for managing and investing the resources of the firm is
- accounting and finance.
- supply chain management.
- marketing.
- human resources.
Answer: A
Diff: Easy
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
6) The function in any business that is responsible for designing, managing, and improving processes that lead to customer and delight is
- accounting and finance.
- supply chain and operations management.
- marketing.
- human resources.
Answer: B
Diff: Easy
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
7) The act of executing and controlling the productive functions of a firm is known as
- process design.
- process management.
- process control.
- process improvement.
Answer: B
Diff: Moderate
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
8) The act of monitoring a process for its efficacy, a process that includes dimensions such as cost, timeliness, or quality is known as
- process design.
- process management.
- process control.
- process improvement.
Answer: C
Diff: Easy
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
- / 4
3 Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.9) The sale of the same product with another trademark in different countries is known as
- licensing.
- subsidiary.
- franchising.
- joint venture.
Answer: A
Diff: Moderate
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
10) The mechanism that a U.S. corporation can use to allow foreign firms to sell in restricted markets while using the original design is
- franchising.
- joint venture.
- licensing.
- subsidiary.
Answer: C
Diff: Moderate
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
11) Geographically moving the production of a component or product to a supplier closer from where it was originally produced is known as
- nearsourcing.
- insourcing.
- outsourcing.
- onboarding.
Answer: A
Diff: Easy
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Application of Knowledge
12) The recent development where Apple announced that it was moving production of some Mac computers to the United States from China can be described as
- insourcing.
- outsourcing.
- onboarding.
- nearshoring.
Answer: D
Diff: Moderate
Learning Obj.: LO 1.1: Understand Why You Are Studying Supply Chain and Operations Management
AACSB: Reflective Thinking
- / 4